Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που έχει καταθέσει η κυβέρνηση.

«Αυτό που ζούμε σήμερα είναι εφιάλτης» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ στρέφοντας τα πυρά του προς την κυβέρνηση είπε ότι «ξέχασε όσα έλεγε αλλά δεν έμαθε τίποτα από όσα έκανε».

«Υποσχεθήκατε να σκίσετε τα μνημόνια, τα υπογράφετε δύο - δύο και με τα δύο χέρια» είπε και πρόσθεσε: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα τα ψηφίσουν όλα και έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε ποτέ η χώρα».

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν ούτως ή άλλως το νομοσχέδιο, για την καρέκλα το κάνουν όχι για το χρέος», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ότι «κ. Τσίπρα είσαστε ικανός να πάτε και με σμόκιν στην παραλία, προκειμένου να παραμείνετε στην εξουσία».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η πατρίδα μας μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας. Αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος δεν είχαν έλθει στην εξουσία, όπως ήλθαν, και δεν έκαναν όσα έκαναν, η Ελλάδα, σήμερα, θα είχε επανέλθει στην ανάπτυξη».

Εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: «Ανεβήκατε στην εξουσία υποσχόμενοι ότι θα ανακτήσετε την εθνική κυριαρχία και θα υψώσετε ανάστημα στους ξένους. Κι από τo “go back madame Μέρκελ”, πήγαμε στο “βοήθεια, κυρία Μέρκελ!”. Επεκτείνατε την Επιτροπεία για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια με το νέο Μνημόνιο».