Τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη «ευχαρίστησε» από το βήμα της Βουλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, γιατί όπως είπε «στο συμπληρωματικό μεσοπρόθεσμο στις σελίδες 146-7 παρουσιάζετε την παρέμβαση για το χρέος, το PSI- αυτό που μας επιτρέπει τώρα να έχουμε μέτρα για το χρέος. Την έχετε γράψει με καλύτερο τρόπο από ό,τι εγώ. Είστε Βενιζελικότεροι του Βενιζέλου», ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε «"χαμένη παιδική χαρά" το περίφημο mail Χαρδούβελη».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Χουλιαράκη, που υπέγραψαν και υπέβαλαν στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα την επεξηγηματική έκθεση για το επιπρόσθετο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2018 - 2021, όπου στις σελ. 146 -147 παρουσιάζεται η παρέμβαση στο χρέος το 2012, του PSI - OSI, αναδιάρθρωση, μείωση τόκων όλο αυτό που μας επιτρέπει σήμερα να προσδοκούμε πρόσθετα μέτρα για το χρέος και το έχουν γράψει κατά τρόπο καλύτερο απ΄ ότι θα το έγραφα εγώ, είναι Βενιζελικότεροι του Βενιζέλου και τους ευχαριστώ», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση με συγκέντρωση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και επανέλαβε τη συμμετοχή του ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προέβλεψε ότι θα σερνόμαστε μέχρι τις εκλογές και μετά θα έχουμε πάλι πόλωση, αντικρούοντας τα επιχειρήματα για success story που μπορεί να το κεφαλαιοποιήσει πολιτικά.

«Να υπενθυμίσω τι συμβαίνει σήμερα στη Βουλή, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καλείται να ψηφίσει και το συμπληρωματικό Μνημόνιο και το Μνημονιο 4 για μέχρι το 2022. Σε αυτά δεν περιλαμβάνεται τα μέτρα για το χρέος που έχουν δοθεί από το 2012, όπου τότε μας τα έδωσαν» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος. Τόνισε, επίσης, ότι η Βουλή ψηφίζει ένα διαρκές μνημόνιο για σταδιακή λύση στο χρέος.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε στη Βουλή το λεγόμενο e-mail Χαρδούβελη, θυμίζοντας τα εξής: «Επειδή ορισμένα πράγματα έχουν αποκτήσει εμβληματική αξία, τον Μάιο του 2015, όταν όλα τα έσκιαζε η φοβέρα της "ελπίδας" της ριζοσπαστικής αριστεράς, σε μία τηλεοπτική εκπομπή με τον κ. Χατζηνικολάου, στο σταθμό που εργαζόταν τότε, εμφάνισα το e-mail Χαρδούβελη και είπα θα είναι παιδική χαρά σε σχέση με τα μέτρα που θα ψηφίσει αυτή η κυβέρνηση».