Δριμεία κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης εξαπέλυσε η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.

Η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε πως η οικονομία της χώρας επέστρεψε στην ύφεση και πρόσθεσε πως «το τέταρτο μνημόνιο αυξάνει κατά τρόπο αδιανόητο τις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες» και «μας βάζει σε ένα νέο κύκλο παρατεταμένης και διαρκούς λιτότητας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τα αντίμετρα «τέχνασμα εξαπάτησης για να περάσουν τα πολύ σκληρά μέτρα» και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φορτώνει μια σειρά άδικων και πολύ σκληρών μέτρων στον πολίτη, ενώ τα αντίμετρα είναι υπό αίρεση και για να εφαρμοστούν θα πρέπει να επιτευχθούν ανέφικτες προϋποθέσεις».

Η πρώην υπουργός επισήμανε ότι «το τέταρτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένα εκρηκτικό μείγμα κοινωνικής αδικίας, αναλγησίας, αναξιοπιστίας που φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό» και κατέληξε λέγοντας ότι «με το τέταρτο μνημόνιο το μόνο που καταφέρνετε είναι να κάνετε πράξη αυτό που τόσο καιρό ονειρεύεστε: Να κάνετε πολιτικό εργαλείο τη φτώχεια, να κάνετε αναδιανομή της ανέχειας. Και εμείς το μόνο που μπορούμε να σας πούμε είναι ένα καθολικό όχι».