«Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, παρά μόνον το άρθρο 71 το οποίο αναφέρεται στο αφορολόγητο των βουλευτών, γιατί είναι άδικο ο πολίτης να φορολογείται κανονικά και ο βουλευτής να απαλλάσσεται» ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά, σε σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη του, ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διευκρίνισε, ότι «η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει αυτή τη διάταξη διότι υποστηρίζει σθεναρά ότι οι βουλευτές πρέπει να μειωθούν από 300 σε 200. Από αυτή τη διάταξη η κυβέρνηση προσδοκά να εξοικονομηθεί ένα ποσό περίπου 3 εκατ. ευρώ ετησίως».

Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων «εάν μειωθούν οι βουλευτές, όπως προτείνει η Ένωση Κεντρώων, τότε το ποσό αυτό φθάνει στα 60 εκατ. ευρώ ετησίως».

Ο Βασίλης Λεβέντης, στη συνέντευξή του εξέφρασε το φόβο ότι «δεν είδαμε ακόμη το 4ο μνημόνιο» και χαρακτήρισε τα μέτρα «σκληρό πακέτο». «Οι ξένοι μας αναγκάζουν να πάρουμε σκληρά μέτρα γιατί μας θεωρούν πολιτικούς απατεώνες και θέλουν να δέσουν τη χώρα με μέτρα, αφού μας θεωρούν αναξιόπιστους και τόσα χρόνια δεν έχουμε κάνει τις απαιτούμενες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» εκτίμησε ο Βασίλης Λεβέντης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε ότι «η Ένωση Κεντρώων πιστεύει σταθερά στην Ευρώπη και το ευρώ». Για την αποβολή της Χρυσής Αυγής ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι: «Βία και τσαμπουκάδες στη λειτουργία του Κοινοβουλίου δεν χωράνε. Η Χρυσή Αυγή έχει ένα δίλλημα: ή θα αποδείξουν ότι είναι εγκληματική οργάνωση για την οποία κατηγορούνται ή θα σοβαρευτούν. Και η Λεπέν ακόμη σοβαρεύτηκε, έβαλε νερό στο κρασί της μήπως πάρει κανένα ψήφο από μετριοπαθείς ψηφοφόρους. Αυτοί θέλουν να είναι αγριάνθρωποι. Θα εισπράξουν το αντίτιμο».

Για τον κ. Τσακαλώτο ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε στη συνέντευξή του ότι «υπέγραψε τα πάντα. Είναι…πετυχημένος όπως και οι προηγούμενοί του. Αλήθεια τι διαπραγμάτευση είναι αυτή; Είπαν ναι σε όλα, δίνουν ένα επίδομα ενώ κόβουν τρία».

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας έχει μια αρχομανία, να προσέξει όμως γιατί η αρχομανία είναι καλή για να τον κρατάει λίγο ακόμα στην εξουσία, του προοιωνίζει όμως να έχει κακό τέλος» και επανέλαβε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση.