Στα αντίμετρα εστίασε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, προσπαθώντας να πείσει το ακροατήριο ότι αυτά θα εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση.   Παράλληλα ο κ. Καραγιαννίδης επιτέθηκε σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα τους.   «Στα νομοσχέδια που έφερναν ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. δεν ακούγονταν οι φορείς γιατί ερχόντουσαν με μορφή κατεπείγοντος. Σε κάποια λίγα σχόλια που βρήκα από τους φορείς. Σκληρή κριτική έκαναν και στο παρελθόν οι φορείς, εδώ και 7 χρόνια, δεν υπάρχει καμιά διαφορά ιδιαίτερα σήμερα και έτσι πρέπει να γίνεται», ανάφερε.  

Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας «αν μετρούσαμε έτσι τα μνημόνια και κάθε φορά που γινόταν αξιολόγηση επί των ημερών σας που φέρνατε νέα μέτρα μιλούσαμε για μνημόνιο, τώρα θα ήμασταν στο 17ο! Φταίτε ή δεν φταίτε; 40 χρόνια που κυβερνήσατε φάγατε χρήματα ή όχι; Κατέρρευσαν τα οικονομικά της χώρας; Ναι ή όχι;»   «Τα μέτρα αυτά έχουν έρθει γιατί συμμετέχει το ΔΝΤ, είναι νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης με τα οποία εσείς συμφωνείτε», υποστήριξε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας παράλληλα ότι «οποιαδήποτε πλεονάσματα και να βάλουμε αν το χρέος δεν γίνει βιώσιμο δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα».  

«Στόχος μας είναι η κοινωνία να ζει αξιοπρεπώς τα επόμενα χρόνια», τόνισε.   Κλείνοντας την ομιλία του ο Χρήστος Καραγιαννίδης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το αντίμετρο διανομής σχολικού γεύματος σε όλα τα παιδιά δημοτικού.  

«Γι'αυτά θα μιλήσουμε κύριοι; Στα Κολέγια όταν έτρωγαν το μεσημέρι το λέγατε γεύμα. Τώρα που θα δίνεται σχολικό γεύμα σε 500.000 παιδιά μέχρι το Γυμνάσιο το λέτε συσσίτιο. Εσείς το θεωρείτε αμελητέο;". Και συνέχισε την τοποθέτησή του, στην έναρξη συζήτησης του πολυνομοσχεδίου της Ολομέλειας, λέγοντας "Λέτε πως δεν θα εφαρμοστούν. Αλλά κάθε απλός πολίτης χωρίς να γνωρίζει: οικονομικά ξέρει ότι θα ισχύσουν τα θετικά μέτρα. Στην δική σας την λογική είναι να παίρνουμε μέτρα που ευνοούν συγκεκριμένους. Γι'αυτό πετάχτηκαν τα δύο τρίτα της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς θέλουμε αυτά τα δύο τρίτα να τα περάσουμε πάνω από το δίχτυ αξιοπρέπειας και να ζουν με αξιοπρέπεια» είπε ο κ. Καραγιαννίδης.