Σε «πολεμικό» κλίμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πολιτική αντιπαράθεση τα 24ωρα που ακολουθούν. Με την κατάθεση του νομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα, τη νύχτα της Κυριακής, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ψηφοφορία η οποία τοποθετείται αργά το βράδυ της Πέμπτης. Το οικονομικό επιτελείο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπό τον Χρήστο Σταϊκούρα έχει ολοκληρώσει το διάβασμα του νομοσχεδίου. Σε συνεργασία με τον τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση αναλύει τα σημεία αιχμής και προετοιμάζει την γραμμή αντεπίθεσης της ΝΔ.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να ''χτίσει'' ένα καινούργιο success story όταν έχει συντελεστεί μια καταστροφή στην παραγωγική Ελλάδα" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με ελεύθερους επαγγελματίες. "Ενδεχομένως η Ελλάδα να βγει στις αγορές, να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αλλά η πραγματική εικόνα της χώρας είναι τραγική."

Ο πρόεδρος της ΝΔ τις προηγούμενες ημέρες είχε συναντήσεις με κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τα νέα μέτρα: συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες. Θα ακολουθήσουν οι ένστολοι. Χθες το βράδυ στο Λονδίνο είχε διάλογο με Ελληνες που ζουν και εργάζονται εκεί, για το πρόβλημα του brain drain, τα μυαλά που φεύγουν στο εξωτερικό γιατί δεν βλέπουν καμία προοπτική στη χώρα μας. Βρίσκεται στο Λονδίνο γιατί θα μιλήσει το απόγευμα στο LSE για το λαϊκισμό και την οικονομία.

Το ηγετικό επιτελείο της Πειραιώς επενδύει πολιτικό κεφάλαιο στις πληθυσμιακές ομάδες που στην πλειοψηφία τους ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα διότι τον πίστεψαν, τώρα φεύγουν μαζικά από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμη δεν έχουν πειστεί ότι η ΝΔ αποτελεί την εναλλακτική λύση. Το γεγονός ότι δεν επιλέγουν άλλο κόμμα και βρίσκονται σε αναμονή, αποτελεί ισχυρό κίνητρο για την προσέγγιση τους.

Οι βουλευτές της ΝΔ κορυφώνουν τις ομιλίες τους σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Ο στόχος είναι να πουν "όλη την αλήθεια για το πόσο στοίχισε στους Ελληνες η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, με το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και το τέταρτο που φέρνει χτυπώντας κυρίως τους πιο αδύναμους", όπως τονίζει η Πειραιώς. "Αγαπούν τόσο πολύ τους φτωχούς που θέλουν να τους κάνουν περισσότερους" λέει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η μάχη των επιχειρημάτων θα μεταφερθεί στη Βουλή και στα ΜΜΕ. "Χωρίς αυτούς θα είχαμε βγει από τα Μνημόνια και τώρα για να παραμείνουν στις υπουργικές και βουλευτικές καρέκλες παραδίδουν τα κλειδιά της χώρας στο Δ.Ν.Τ." τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. "Η ΝΔ θα αποκαλύψει τις επόμενες μέρες, τεκμηριωμένα και υπεύθυνα, το μέγεθος της απάτης και της αποτυχίας τους».