Το πρόβλημα υπάρχει και μας... προβληματίζει, δήλωσε μπερδεμένος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη για τα μισθώματα του Δημοσίου.   «Μια χώρα χειμαζόμενη κατασπαταλά χρήματα χωρίς να αξιοποιεί τα ακίνητα για τα οποία σπαταλά αυτά τα χρήματα. Είναι ενδεικτικές οι υποθέσεις με το κτήριο Κεράνης στην Λ. Θηβών και το Κέντρο Γραπτού Τύπου Ολυμπιακών Αγώνων που το Δημόσιο πληρώνει για να μένουν κενά» επισήμανε ο κύριος Λυκούδης και ρώτησε τον υπουργό: «Τι μέτρα θα πάρετε για την αξιοποίηση ακινήτων και την εξοικονόμηση χρημάτων».   «Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να πετύχουμε βέλτιστη διαχείριση πόρων.

Πρέπει να δούμε αν υπάρχουν μισθώματα, ποιες υπηρεσίες πρέπει να πάνε πού κ.α. Αυτό δεν το λέω για να σας θυμίσω την αγγλική σειρά "Ναι κ. υπουργέ" και τον γραφειοκράτη που εφευρίσκει δικαιολογίες για τις καθυστερήσεις» απάντησε ο κύριος Τσακαλώτος, προσθέτοντας πως «στο κτήριο της Θηβών έχουν στεγαστεί κάποιες υπηρεσίες και οι μισθώσεις νέων κτηρίων για στέγαση μεγάλων υπηρεσιών έχουν παγώσει έως ότου γεμίσει το κτήριο της Θηβών. Για το κτήριο της Λ. Κηφισίας συνεννοηθήκαμε με το υπουργείο Υγείας να φύγει μια υπηρεσία γιατί απαιτούνται έργα. Δεν είναι έτοιμο το κτήριο και απαιτούνται χρήματα για να στεγάσει υπηρεσίες».   Ο κύριος Λυκούδης επανήλθε αναφέροντας χαρακτηριστικά πως βάσει των στοιχείων, για την στέγαση ορισμένων υπηρεσιών πληρώνουμε εως και 700 ευρώ το μήνα ανα υπάλληλο! «Σε τετράστερο να πηγαίναμε θα είχαμε και πρωινό με λιγότερα λεφτά», είπε χαρακτηριστικά.  

«Ο στόχος για το κτήριο Κεράνης είναι να γεμίσει εως τα Χριστούγεννα. Η κυβέρνηση κάνει επισκόπηση δαπανών για όλο το Δημόσιο. Αρχίσαμε πιλοτικά για 4 υπουργεία και στους επόμενους μήνες θα γίνει για όλα τα υπουργεία. Τέλος του 2017 θα ενημερώσουμε για όλες αυτές τις σπατάλες που δεν αφορά μόνο τα μισθώματα αλλά και την επιλογή εταιριών τηλεφωνίας κ.α. Στους στόχους που βάζουν οι δανειστές δεν υπολογίζουν τα μη παραμετρικά μέτρα. Αρα ότι κερδίσουμε και από αυτή την διαδικασία είναι κέρδος», ήταν η απάντηση του υπουργού.