Τη διαγραφή του Αχμέτ Ιλχάν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζητούν με ανακοίνωσή τους, οι PES Activists Greece, οι νέοι του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα, με αφορμή την παρουσία του σε εκδήλωση που πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Μαΐου στην Προύσα της Τουρκίας ο Σύλλογος «Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», στην οποία υπάρχουν σύμβολα και σημαίες της «ανεξάρτητης Θράκης».

Μάλιστα καλούν τον βουλευτή αν δεν μπορεί να αποχωρεί από παρόμοιες εκδηλώσεις, τότε να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αχμέτ Ιλχάν παραβρέθηκε και μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Μαΐου στην Προύσα της Τουρκίας ο Σύλλογος «Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», στην οποία υπάρχουν σύμβολα και σημαίες της «ανεξάρτητης Θράκης».

Καλούμε τον βουλευτή αν δεν μπορεί να αποχωρεί από παρόμοιες εκδηλώσεις, τότε να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ.

Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως πηγή ψηφοφόρων. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να βρουν νέες και νέους από τη μειονότητα που γνωρίζουν και μπορούν να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της περιοχής και να σταματήσουν να κωφεύουν σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για τη Θράκη και τους Έλληνες μουσουλμάνους κατοίκους της.

Ζητάμε τη διαγραφή του Αχμέτ Ιλχάν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».