Ανεβάζει τους τόνους κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και καλεί τους βουλευτές να προετοιμαστούν για μετωπική αντιπαράθεση με αιχμή του δόρατος τα μέτρα και τα ...ψεύτο - αντίμετρα όπως τα αποκαλεί. Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την οποία συγκάλεσε για τις 12 το μεσημέρι, της Τρίτης, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα. "Τέταρτο μνημόνιο εμείς δεν θα ψηφίσουμε" είναι η γραμμή του.   Ενα βασικό επιχείρημα της ΝΔ είναι ότι με το νέο πακέτο μέτρων οι Έλληνες συνταξιούχοι όχι μόνο δεν θα πάρουν την 13η σύνταξη που τους είχε υποσχεθεί, αλλά θα χάσουν και την 12η και την 11η, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου. Επίσης με την μείωση του αφορολόγητου ο μέσος μισθωτός που δεν πληρώνει σήμερα φόρο θα πληρώνει περίπου 600 ευρώ ετησίως – δηλαδή έναν μισθό.  

Η αποδόμηση των αντιμέτρων  αποτελεί τη μείζονα προτεραιότητα της ΝΔ. Αναμένει μεγάλη πίεση από την κυβέρνηση στη λογική "μην ψηφίζετε τα μέτρα που έχουν πολιτικό κόστος, ψηφίστε τα αντίμετρα που θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία".  Η Πειραιώς διαμηνύει ότι δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής της ΝΔ που θα ψηφίσει τα αντίμετρα και όλοι θα κάνουν το καθήκον τους.  

Η αντιπαράθεση θα εστιάσει στην κριτική ότι τα αντίμετρα εντάσσονται στην "στρατηγική της πολιτικής εξαπάτησης με την οποία εξελέγη και συνεχίζει και ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ".   "Ο Τσίπρας λέει ότι θα υπερβούμε το 2019 το στόχο του 3,5%, με τόσο μεγάλη σιγουριά, ώστε να εφαρμοστούν τα αντίμετρα 2% του Α.Ε.Π.; Θα πρέπει να πάμε σε πλεόνασμα 5,5% το 2019, για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στο "Σκάι". Θεωρεί απλησίαστο όχι μόνο το 5,5% αλλά και το 3,5%. Η άποψη του είναι επίσης ότι αλοίμονο αν περιμένει μια πολιτεία να πετύχει υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα για να εξασφαλίσει συσσίτια για τους μαθητές!  

Ο Κυρ.Μητσοτάκης θα επιμείνει στην κίνηση ρελάνς που έκανε προκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέψει τώρα πίσω στην κοινωνία το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα που πανηγύρισε ότι πέτυχε το 2016. "Αν ο κ. Τσίπρας είναι τόσο σίγουρος ότι θα έχει υπεραπόδοση στον προϋπολογισμό του 2017, θα μπορούσε κάλλιστα να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση τώρα" επιμένει ο πρόεδρος της ΝΔ. "Και τώρα αρνείται να δεχθεί ότι μπορεί να έχει υπέρβαση στόχου 0,5%, για να μειώσει τώρα τον ΕΝΦΙΑ κατά 20% και να μπορέσει να δώσει και μια ανάσα μέσα από τη μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια, να εξασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά θα πάνε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς από τον Σεπτέμβριο".

Ο πρωθυπουργός τον χαρακτήρισε "χουβαρντά" και "τζάμπα μάγκα". Η κόντρα θα κορυφωθεί στη Βουλή την άλλη εβδομάδα στην ψήφιση των μέτρων.   Η "νέα διαπλοκή" στην οποία η ΝΔ δίνει το ονοματεπώνυμο του Ιβάν Σαββίδη θα βρεθεί στο επίκεντρο με στόχο η ΝΔ να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης Τσίπρα που εξελέγη με την σημαία της κάθαρσης.

Ο Κυριάκος Μγτσοτάκης έχει καταγγείλει τους Τσίπρα -Καμμένο για «διευκόλυνση 38 εκατομμυρίων ευρώ» στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, "με αντάλλαγμα την προκλητική στήριξη της κυβέρνησης, με το βλέμμα στη διαφαινόμενη είσοδο του επιχειρηματία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης".

«Αυτός είναι ο ορισμός της νέας διαπλοκής», είπε χαρακτηριστικά. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πειραιώς στον ισχυρισμό του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ Πάνου Καμμένου για «πλαστογραφημένα έγγραφα βουλευτών της Ν.Δ.» που απουσίαζαν από την ψηφοφορία για την φωτογραφική τροπολογία της Κυβέρνησης. "Προστίθεται στις γνωστές φαντασιώσεις του εταίρου του κ. Τσίπρα», ανέφεραν 12 βουλευτές από τους απόντες σε κοινή δήλωση τους για να βάλουν φρένο στα σενάρια που φέρουν αρκετούς από αυτούς να έχουν επιλεκτικές σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη.«Ας μην ψάχνει, λοιπόν, ο κ. Καμμένος για εσωτερικά προβλήματα στη Ν.Δ. Άλλωστε πολλά έχει στο εσωτερικό της Κυβέρνησης και του Κόμματός του μετά μάλιστα και τη σημερινή του πιρουέτα για ταύτιση των ΑΝΕΛ με το «παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» ανέφεραν χαρακτηριστικά.