Με έναν εξαιρετικά πρωτότυπο και άκρως «επαγγελματικό» τρόπο «απαντά» ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος στα φληναφήματα που τόλμησε να εκστομίσει προ ημερών ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αμφισβητώντας των ελληνικότητα του Αγαθονησίου και κατηγορώντας τον Έλληνα ΥΕΘΑ περίπου ότι «προκαλεί» την γείτονα, πηγαίνοντας εκεί.

Έτσι λοιπόν στην εκπομπή του ΥΠΕΘΑ και των Ενόπλων Δυνάμεων «Με Αρετή και Τόλμη», που θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή 30 Απριλίου, στις 11:30, στην ΕΡΤ 1, μεταξύ άλλων θεμάτων θα περιλαμβάνει:

Την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στο επιτηριτικό φυλάκιο του Ελληνικού Στρατού στο Αγαθονήσι, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ρεπορτάζ για τους σκύλους-στρατιώτες του Μηχανικού, που εκπαιδεύονται για να εντοπίζουν εκρηκτικά, όπου καταγράφεται η εκπαίδευσή τους σε ειδικώς διαμορφωμένους χώρους αλλά και η σχέση τους που αναπτύσσεται με τους εκπαιδευτές τους.

Με την ευκαιρία της προσφάτου επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, ρεπορτάζ που παρουσιάζει στρατιωτικούς του Αρμενικού Στρατού οι οποίοι φοίτησαν σε ελληνικές στρατιωτικές σχολές και αποφοίτησαν από αυτές να τραγουδούν το εμβατήριο: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

Η κάμερα της εκπομπής μπήκε στα εσωτερικά διαμερίσματα του θρυλικού «Γ.ΑΒΕΡΩΦ», όπου κατέγραψε πλάνα από το εσωτερικό του πλοίου. Το ρεπορτάζ περιέχει επίσης σπάνιο υλικό της Τηλεοπτικής Υπηρεσίας Στρατού από την δράση του θωρηκτού στους δύο παγκόσμιους πολέμους, στους οποίους συμμετείχε

Λ.Σ.Μ.