Επανέρχεται και μάλιστα επισήμως το θέμα του ανασχηματισμού, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, να κάνει χθες σχετική αναφορά και επαναλαμβάνοντας το ότι «ο ανασχηματισμός είναι θέμα του πρωθυπουργού» χωρίς όμως να διαψεύδει κανένα από τα σενάρια που ακούγονται. Πολλοί ερμήνευσαν την στάση αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου ως «ανάγκη» να διατηρηθούν τα σενάρια ανασχηματισμού, προκειμένου να δράσουν αυτά ως «ισχυρό κίνητρο σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για… μελλοντικές προσδοκίες». Όπως αναφέρει σήμερα η Ελευθερία του Τύπου, στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιώργος Κατσίγιαννης, «η επιλογή του κ. Τζανακόπουλου να μην προχωρήσει σε περαιτέρω διάψευση των σεναρίων περί ανασχηματισμού και να περιοριστεί μόνο στην υπενθύμιση πως μια τέτοια πρωτοβουλία αποτελεί προνόμιο του πρωθυπουργού, είναι προφανές ότι δεν έγινε τυχαία».

Και συνεχίζει σημειώνοντας: «Εξυπηρετούσε εσωτερικών διαστάσεων σκοπιμότητες, με βασικούς αποδέκτες και τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης. Για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου θα κληθούν να ψηφίσουν στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές, η καλλιέργεια προσδοκιών για αλλαγές στην κυβέρνηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης λειτουργεί ως ισχυρό κίνητρο».  

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα «παιχνίδια» του Μαξίμου εν όψει της ψήφισης των νέων μέτρων» στην Ελευθερία του Τύπου που κυκλοφορεί.