Το κλίμα έντονης απογοήτευσης απέναντι στο πολιτικό σύστημα και στην κυβέρνηση που αποτυπώνεται στις περισσότερες των δημοσκοπήσεων είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι οι βουλευτές τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης κατά την εξόρμησή τους τις Άγιες μέρες του Πάσχα στα ...χωριά τους.


Κυβερνητικοί βουλευτές ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι "αν και ο κόσμος είναι πιεσμένος μετά από εφτά χρόνια σκληρής λιτότητας, αναγνωρίζουν ότι παρά τις όποιες δυσκολίες ο Τσίπρας το παλεύει και προσπαθεί".
Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι υπάρχει κόσμος που πίστεψε στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα νιώθει μια βαθιά απογοήτευση από την ασκούμενη πολιτική. Η γενικότερη εικόνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ότι ο κόσμος δεν θέλει εκλογές και αποζητά σταθερότητα.


Παρόμοιο άλλωστε φάνηκε να είναι και το κλίμα που συνάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις πασχαλινές του διακοπές στο ...νησί των Φαιάκων, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με δεκάδες πολίτες από τους οποίους τα άκουσε για κατά την αποχώρηση του από το παλαιό δημαρχείο της Κέρκυρας από όπου παρακολούθησε το έθιμο των «μπότηδων».


Αν και υπήρξε αρκετός κόσμος που έσπευσε να τον χαιρετήσει παρόλα αυτά υπήρξαν και κάποιοι που δεν δίστασαν να φωνάξουν «να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ «πίσω» στο 3%.», ενώ ήταν έντονα τα γιουχαΐσματα εναντίον του.
Από την πλευρά του κυβερνητικού κόμματος, των ΑΝΕΛ, βουλευτές τόνιζαν ότι εισέπραξαν την έντονη αντίδραση του κόσμου στις εκκλησίες, για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το Άγιο Φως, ενώ παράλληλα οι ίδιοι δέχοταν συγχαρητήρια για τη στάση στελεχών τους απέναντι στους συριζαίους. Αν και ο κόσμος αναγνώρισε την στάση των ΑΝΕΛ στο συγκεκριμένο ζήτημα ωστόσο ήταν διάχυτη η απογοήτευση του κόσμου για την μνημονιακή πολιτική που ακολουθείται.

Στην αντίπερα ...όχθη, "γαλάζιοι" βουλευτές που βρέθηκαν αυτές τις μέρες στα χωριά τους, αποτύπωναν ένα κλίμα μεταστροφής της κοινωνίας προς τη ΝΔ.Μια από τις χαρακτηριστικές φράσεις που άκουγαν οι "γαλάζιοι" βουλευτές, όπως σημείωναν ήταν "βάλτε πλάτη να φύγουν".
Σημείωναν, ακόμη, ότι ο "κόσμος νιώθει μια απογοήτευση καθώς το προηγούμενο καιρό είχε καλλιεργηθεί η άποψη της άμεσης προσφυγής στις κάλπες, κάτι που τώρα δείχνει να απομακρύνεται με το διαφαινόμενο κλείσιμο της αξιολόγησης, προκαλώντας την ανησυχία ότι δεν πρόκειται να φύγουν γρήγορα".

Η αντίδραση που είσέπραξαν και βουλευτές των μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ήταν πάνω κάτω η ίδια, με τον κόσμο από τη μια να ζητά πολιτική σταθερότητα και από την άλλη να μπει ένα ...φρένο στην αβεβαιότητα και τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.