Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει το στίγμα της συμφωνίας και αναφέρεται στα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης, πριν οι υπουργοί αναχωρήσουν για ολιγοήμερη ανάπαυλα λόγω Πάσχα.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και όσα θα πει ο πρωθυπουργός για το χρέος αλλά και για το περιεχόμενο της κατ’ αρχήν συμφωνίας.
Ήδη τα μέτρα που αφορούν σε αφορολόγητο και συντάξεις έχουν ουσιαστικά κλείσει ωστόσο θέματα όπως η πώληση της ΔΕΗ αναμένεται να φέρουν τριγμούς.
Κάπως έτσι απ' το κυβερνητικό στρατόπεδο αναμένεται η επιχείρηση... αντίμετρα και χρέος, με στόχο να μειωθούν κατά το δυνατό τόσο οι κοινωνικές αντιδράσεις όσο και οι εσωκομματικές αναταράξεις.
Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να διαμορφώσει ένα πολιτικό περιβάλλον που θα έχει στο επίκεντρο τις κυβερνητικές δράσεις σε διάφορους άλλους τομείς, όπως η εφαρμογή του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος, με δράσεις πέραν του μνημονιακού πλαισίου και χωρίς τους δημοσιονομικούς καταναγκασμούς που θέτουν οι δανειστές.

Το πολιτικό μήνυμα που επιδιώκει να στείλει επί της ουσίας ο πρωθυπουργός είναι ότι πρέπει όλα τα υπουργεία να ανεβάσουν στροφές, αφού ο ίδιος θεωρεί ότι μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για εκτίναξη της ελληνικής οικονομίας.