Συζήτηση για επικοινωνιακή κατανάλωση χαρακτήρισε ο  διευθυντής κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την Ανδριάνα Ζαρακέλη  όσα αναφέρονται το τελευταίο διάστημα για το Άγιον Φως.

"Και εμένα μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι αυτό το ζήτημα το συζητάμε κάθε Μεγάλη Εβδομάδα και με στεναχωρεί διότι έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο. Κυνηγάμε μια ατάκα να πει ο Ζαχαριάδης, να παίξει πρώτο θέμα, χάνουμε την ουσία. Έρχεται η Δευτέρα του Πάσχα το ξεχνάμε, το θυμόμαστε μετά σε 358 μέρες όταν ξαναμπεί η Μεγάλη Δευτέρα.

Εγώ δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία, νομίζω ότι προσβάλει τον μέσο ακροατή επειδή είναι εποχικό το ζήτημα. Εάν θέλουμε να κάνουμε μια ήρεμη και σοβαρή συζήτηση για κάτι το οποίο ισχύει στη χώρα μας από το 1988 νομίζω ήρθε πρώτη φόρα το άγιο φως με το αεροσκάφος και με τις ανάλογες τιμές, που το κάνουμε με την ηρεμία μας, με τη νηφαλιότητα μας, να συζητήσουμε κοκ. τώρα να κάνουμε δηλώσεις πάρα δηλώσεις...", τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε ότι το θέμα όπως όλα τα ζητήματα από καιρού ει καιρόν τα συζητάμε και κάποια τα αναθεωρούμε πάντα με διάλογο δε νομίζω –είπε- το ζήτημα του Αγίου Φωτός πως είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης και κανείς δεν κρίνεται αν είναι αριστερός από την τοποθέτησή του. 

"Δεν θεωρώ ότι είναι ένα ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης. Θεωρώ όποιος θέλει να το συζητήσει πρέπει να το συζητήσει σε πολιτικό χρόνο που να μην συνδέεται επετειακά με την Μεγάλη Εβδομάδα κτλ. Δεν θεωρώ ότι το πόσο αριστερός, κεντρώος ή δεξιός είναι ο καθένας μας έχει να κάνει αποκλειστικά με αυτό το ζήτημα.

Καθένας βεβαίως είναι ελεύθερος να λέει τη γνώμη του, να εκφράζει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις όταν αυτές όμως γίνονται μέσο σχολιασμού και μονοπωλούν την επικαιρότητα η οποία αναγκαστικά ξεστρατίζει από άλλα ζητηματα τα οποία εγώ τα θεωρώ πολύ πιο σημαντικά και πολύ πιο καίρια, τότε αυτό πρέπει να το έχουμε όλοι υπόψη μας. Εγώ θα έλεγα πάντως να τα συζητάμε σε νεκρό χρόνο. Έχουμε πολύ σημαντικότερα ζητήματα για να τσακωθούμε", δήλωσε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά 90,1.