«Η θέση μας είναι «όλα στο φως». Για αυτό καταθέσαμε την πρόταση μας η σημερινή εξεταστική να συμπεριλάβει όλη την περίοδο από το 1997 έως το 2016», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

Όπως είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος στη συνέντευξή του: «η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι η μοναδική που ζήτησε εξεταστική επιτροπή για όλα τα θέματα της οικονομίας, από το 2000 μέχρι σήμερα, για να δούμε τι συνέβη στη χώρα, μετά την ένταξη στο ευρώ. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Η θέση μας είναι «όλα στο φως».

Αναφερθείς στην κεντροαριστερά ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε πως: «Ενότητα και ανανέωση είναι τα δύο στοιχεία που χρειάζονται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο της κεντροαριστεράς. Ενότητα σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει κατακερματισμός, ανανέωση ότι δεν μπορεί να υπάρχει ανακύκλωση των ίδιων προσώπων και των ίδιων πολιτικών. Χρειάζεται ανανέωση προσώπων, ιδεών, προγραμμάτων. Ανανέωση, μαζί με ενότητα, χωρίς καταστάσεις που έρχονται από το παρελθόν, χωρίς αλαζονείες, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις. Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να την επιβάλλει την ανανέωση, αλλά για να την επιβάλλει χρειάζεται οι πολιτικοί χώροι να την προωθήσουν».