Τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης των Οχυρών της «Γραμμής Μεταξά» (6-9 Απριλίου 1941), που πραγματοποιήθηκαν με επίκεντρο το Οχυρό Ιστίμπεη επί του όρους Μπέλλες, παρακολούθησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας, ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως.
Ο ΑΝΥΕΘΑ απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι «ως Ελληνίδες και Έλληνες, έχουμε τη θέληση, έχουμε τη δυνατότητα, έχουμε τα μέσα, πολύ περισσότερο έχουμε το ψυχικό σθένος να υπερασπίσουμε τα δίκαια της πατρίδας μας, τα δίκαια της ανθρωπότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματα».


Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, αναφορικώς με την τουρκική προκλητικότητα τόνισε τα εξής: «Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα η οποία σέβεται και δεσμεύεται από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Τίποτα δεν μας έχει χαριστεί. Για εμάς δεν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες". Σεβόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων αλλά και υπερασπιζόμαστε τα δικά μας, τα οποία και τα γνωρίζουμε και δεν τα συζητάμε».
Τέλος, ο Δ.Βίτσας αφού περιήλθε και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του οχυρού Ιστίμπεη συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Κυριακού, αδελφό του Δεκανέα Ηλία Κυριακούπου, ο οποίος έπεσε αγωνιζόμενος ηρωικώς στη μάχη των Οχυρών και του επέδωσε τον θυρεό του ΥΠΕΘΑ.