Το δρόμο των εκλογών δείχνει η ΝΔ παρά το γεγονός ότι θεωρεί πως αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, η χώρα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία. "Αν οι Τσίπρας και Καμμένος δεν έχουν τους 153 να πράξουν τα δέοντα, καμία συναίνεση από εμάς" τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Parapolitika.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.   Στα 12 δις ευρώ ανεβάζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση το κόστος των καθυστερήσεων στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Ταυτόχρονα καταγγέλει  τον Αλέξη Τσίπρα ότι ενώ στην πραγματικότητα, έχει αποδεχθεί ήδη τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου, "διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του κόμματός του, το πολιτικό του μέλλον" .  

Η ΝΔ χτυπάει καμπανάκι για χαμένες ημερομηνίες - ορόσημα στις "ατέρμονες" διαπραγματεύσεις. Καταδεικνύουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης, όπως επισημαίνει η Πειραιώς. Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει απο τον Φεβρουάριο του 2016. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μόνο το τελευταίο τρίμηνο χάθηκαν πέντε ραντεβού με τους δανειστές την ώρα που υπουργοί σχεδόν με πανηγυρικές δηλώσεις τους υποστήριζαν ότι κλείνει η συμφωνία. Είναι τα Eurogroup  που έγιναν την 5η Δεκεμβρίου 2016 και φέτος στις 26 Ιανουαρίου, 20 Φεβρουαρίου, 20 Μαρτίου και σήμερα 7 Απριλίου.  Το κόστος από τις καθυστερήσεις μεταξύ άλλων οφείλεται  στα 6,1 δις που δεν  εισέπραξε η χώρα από τις δόσεις του τρίτου Μνημονίου, στερώντας ρευστότητα που θα κατευθυνόταν στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στον Ιδιωτικό Τομέα ενώ  και το Α.Ε.Π. μειώθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2016 κατά 1,2%, έναντι του προηγούμενου τριμήνου με το χαμένο εισόδημα να ξεπερνάει τα 500.000.000 ευρώ σε ένα τρίμηνο, όπως τονίζει η Πειραιώς.   Ολομέτωπη είναι η επίθεση της ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα και δεν αφορά μόνο την οικονομία.

Την Μ.Τετάρτη στη Βουλή έρχεται νέα σκληρή πολιτική αντιπαράθεση για τη διερεύνηση των σκανδάλων στην Υγεία. Θα συζητηθούν δύο προτάσεις για εξεταστική στην υγεία. Της κυβέρνησης που αφορά την περίοδο 1997- 2014 και της ΝΔ για την περίοδο 1996 -2017. Η ΝΔ συμπεριλαμβάνει την περίοδο που ήταν γενικός γραμματέας του υπ.Υγείας στην κυβέρνηση Σημίτη ο νυν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής και την σημερινή πολιτική ηγεσία, τον Νίκο Ξανθό και τον Παύλο Πολλάκη.   Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να καταργήσει και το νόμο Παρασκευόπουλου που άνοιξε τις φυλακές σε έγκλειστους όπως ήταν οι δράστες της ληστείας του Π.Φαλήρου.