Αφού αποκατέστησε το αριστερό του προφίλ πηγαίνοντας στα εγκαίνια στου μουσείου Μπελογιάννη, τώρα ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να πείσει και το σύνολο των πολιτών ότι η κυβέρνησή εκτός από το να εγκαινιάζει νέους φόρους και περικοπές συντάξεων έχει βρει τον τρόπο να εγκαινιάζει και σημαντικά έργα.  Με σειρά από φιέστες και σε απόλυτα  πανηγυρικό κλίμα ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ετοιμάζονται να κόψουν την κορδέλα για την ολοκλήρωση των έργων στα Τέμπη. Έργο που ξεκίνησαν φυσικά οι προηγούμενες κυβερνήσεις, πιο συγκεκριμένα ξεκίνησε ο Γ. Σουφλιάς, επί Νέας Δημοκρατίας, αλλά η σημερινή κυβέρνηση… λησμόνησε να προσκαλέσει στα εγκαίνια και εκπροσώπους των άλλων κομμάτων.  

Φιέστες μέχρι την Μεγάλη Τρίτη

Δεν είναι όμως το μοναδικό έργο στο οποίο ετοιμάζεται να κόψει κορδέλα η κυβέρνηση. Στο Μαξίμου δεν προλαβαίνουν να τροχίζουν ψαλίδια για τα έργα που ετοιμάζεται να εγκαινιάσει η κυβέρνηση πανηγυρίζοντας για έργα στα οποία όσο ήταν αντιπολίτευση και δέσμια των αριστερών της πεποιθήσεων,  όχι μόνο δεν ενέκρινε ή δεν ψήφιζε αλλά έριχνε και ανάθεμα. Το νέο σόου ετοιμάζεται για την Μεγάλη Τρίτη, όπου θα γίνει η παράδοση τριών περιφερειακών αεροδρομίων. Ρόδος, Χανιά και Θεσσαλονίκη θα υποδεχτούν την κουστωδία της αριστερής κυβέρνησης προκειμένου να γιορτάσουν έργα που στο παρελθόν καταδίκαζαν

Αξίζει να θυμηθούμε τις δηλώσεις στελεχών, πρώτης γραμμής, του ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμη περάσουν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, τις οποίες καταγγέλλει σήμερα από την πλευρά της ως «θέατρο του παραλόγου» η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τα λιμάνια κανείς δεν θα τα πάρει. Και τον σιδηρόδρομο κανείς δεν θα τον πάρει. Και τα αεροδρόμια κανείς δεν θα τα πάρει». Αυτό δήλωνε ο Αλέκος Φλαμπουράρη (15 Μαρτίου 2015).

Ο κ. Τσίπρας διακήρυσσε ότι “δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων” (23 Ιανουαρίου 2015, Ηράκλειο Κρήτης).

Ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωνε ότι “η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας” (25 Νοεμβρίου 2014)».