Τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη πριν το Πάσχα με την αξιολόγηση ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Ντόναλντ Τουσκ όπως ανακοίνωσε στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

"Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε για πολύ ακόμα παιγνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού και της προοπτικής της Ευρώπης", διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

"Κάθε φορά που πλησιάζουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς κάποιοι βάζουν επιπρόσθετες απαιτήσεις παραβιάζοντας τα συμφωνημένα", είπε ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και σημείωσε: "Ορισμένοι εκ των πιστωτών μας εμφανίζονται ακόμα και σήμερα αμετανόητοι. Μετά τις καθυστερήσεις που προκάλεσαν στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης με απαιτήσεις για αχρείαστα πρόσθετα μέτρα για το 2018 σήμερα επαναλαμβάνουν την ίδια τακτική κωλυσιεργίας".

"Δεν παίζουμε ένα παιγνίδι, παίζουμε με το μέλλον ενός ολόκληρου λαού", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως η εικόνα που έχουν, ο ίδιος και ο κ. Τουσκ, είναι ότι βρισκόμαστε "μια ανάσα" από τη συμφωνία.

«Ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε μια συμφωνία την Παρασκευή στο Eurogroup» τόνισε από την πλευρά του  ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Η ευθύνη επίτευξης συμφωνίας είναι κάτι που μοιραζόμαστε όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτή την διαδικασία», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σημείωσε ότι «κάθε μέρα φτάνουμε πιο κοντά σε μια συμφωνία. Χθες επετεύχθη σημαντική πρόοδος και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα».
«Από την προηγούμενη επίσκεψή μου στην Ελλάδα η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά. Αυτό ισχύει για την οικονομική κατάσταση αλλά και για τη μεταναστευτική κρίση» επεσήμανε ο κ. Τουσκ.