Η ΝΔ ξεκινάει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ με αιχμή του δόρατος την ατζέντα της ασφάλειας του πολίτη και βγάζει στη σέντρα τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου του που άνοιξαν τις πόρτες της φυλακής σχεδόν αδιακρίτως σε κατηγορούμενους κάθε κατηγορίας.
Ανάμεσα τους ήταν και οι δράστες της ληστείας στο Π.Φάληρο. Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο twitter επισήμανε ότι «αθώοι πολίτες πληρώνουν ιδεοληψίες του νόμου Παρασκευόπουλου» και δεσμεύτηκε ότι όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ «θα τον καταργήσει».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης αφού ανέφερε ότι οι δράστες της ληστείας είχαν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου έδωσε «Συγχαρητήρια σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος μετέτρεψε την κουκούλα σε πλημμέλημα κάτι που επίσης η ΝΔ θα αλλάξει. Ο Κυρ.Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι την χρήση της κουκούλας θα την ξαναμετατρέψει σε κακούργημα . Από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης διεμήνυσε «δεν θα ανεχθώ μπαχαλάκηδες να διαλύουν πόλεις» και ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρχουν άβατα. Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι το θέμα της ασφάλειας και τάξης δεν συνεπάγεται μεγάλο κόστος, αλλά η διασφάλιση της μπορεί να φέρει μια ανάσα στην καθημερινότητα των πολιτών που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλά φαινόμενα εγκληματικότητας. Αν κλείσει η αξιολόγηση και πάνε πίσω οι εκλογές η καθημερινότητα μαζί με την οικονομία θα αποτελέσουν μείζονες προτεραιότητες της αντιπολιτευτικής της τακτικής.

Ο γενικός γραμματέας της Π.Ε της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή με θέμα «Επικίνδυνοι κακοποιοί ελεύθεροι στους δρόμους». Επισημαίνει ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, από την έναρξη ισχύος του νόμου Παρασκευόπουλου «έχουν αποφυλακιστεί περίπου 3.000 κρατούμενοι μεταξύ των οποίων και 150 σκληροί αλλοδαποί ληστές και 50 Έλληνες που έχουν δείξει ιδιαίτερη βιαιότητα στις ενέργειες τους γεγονός που εξηγεί γιατί αυξήθηκαν τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά οι επιθέσεις και οι εισβολές σε σπίτια και διαμερίσματα τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία».

Υπενθυμίζει ότι οι δράστες της ληστείας στο Π.Φάληρο, «είχαν συλληφθεί μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ και είχαν καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση για διπλή ανθρωποκτονία, ένοπλες ληστείες δημοσίων οργανισμών, χρηματαποστολών, τραπεζών και επιχειρήσεων και κλοπές». «Εκμεταλλευόμενοι ωστόσο τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου είχαν καταφέρει να αποφυλακιστούν και να συνεχίσουν τις παράνομες δραστηριότητές τους και μάλιστα με τα έγγραφα της αποφυλάκισής τους επάνω τους!» συνέχισε. «Παρά ταύτα, η Κυβέρνηση, πιστή στις ιδεοληπτικές της εμμονές, εξακολουθεί να υποστηρίζει ως «επιτυχημένο» το νόμο Παρασκευόπουλου λέγοντας «βεβαίως και θα συνεχιστεί η ισχύς του νόμου». Προφανώς θεωρεί επιτυχία, να βρίσκονται αποδεδειγμένα επικίνδυνοι κακοποιοί εκτός της φυλακής, ανενόχλητοι να συνεχίζουν τις εγκληματικές τους ενέργειες, και καμαρώνει ισχυριζόμενη πως «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για την θεσμική θωράκιση»!

Ο γραμματέας της ΝΔ αναφέρθηκε και σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και «εμπνευστή αυτής της νομοθεσίας» ο οποίος με αφορμή την πρόσφατη ληστεία, δήλωσε ότι «Η υποτροπή στο έγκλημα είναι προϊόν πολύ περισσότερο των συνθηκών κράτησης και πολύ λιγότερο κάποιων αυξομειώσεων της διάρκειας της ποινής». «Μάλλον «αρκούν λίγα δευτερόλεπτα σκέψης και κοινής λογικής, ώστε να καταπέσει» … ο παραλογισμός της Κυβέρνησης! « τονίζει και ρωτάει τον υπουργό Δικαιοσύνης «αν σκοπεύει να καταργήσει τον επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια νόμο Παρασκευόπουλου ή αν η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των βαρυποινιτών και όχι την ασφάλεια των πολιτών».