Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις μια το μεσημέρι η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του κ. Μητσοτάκη για ξεχωριστές συναντήσεις με τους Πολιτικούς Αρχηγούς.

Σύμφωνα με πλήροροφορίες μεταξύ άλλων στη συνάντηση συζητήθηκαν τα εξης:

- Το μεγάλο κόστος που πληρώνουν ήδη οι πολίτες από την πολύμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.


- Τα σημαντικά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η ελληνική κοινωνία, αλλά και η ελληνική οικονομία.

- Η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, που είναι συνέπεια του κλίματος αβεβαιότητας στην πραγματική οικονομία της χώρας με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κοινή εκτίμηση των δύο Πολιτικών Αρχηγών είναι η ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία.

Ένα σχέδιο, που θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις και θα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς.

Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει τολμηρές αλλαγές και στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Προτεραιότητα και για τους δύο Αρχηγούς είναι η άμεση απόδοση ψήϕου στους Έλληνες του εξωτερικού.

Για όλα αυτά, κάθε Κόμμα διατηρεί τις απόψεις και τις προτεραιότητές του.

Πηγή του Ποταμιού, μετά το πέρας της συνάντησης ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί δεν αναφέρθηκαν στο θέμα των εκλογών σημειώνοντας ότι "Δεν είπαμε για εκλογές". "Ας κλείσει η αξιολόγηση και μέρα συζητάμε αν πρέπει να πάμε σε εκλογές. Η εκτίμησή μας ειναι ότι η αξιολόγηση θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα.

Αυτή ειναι κακή κυβέρνηση αλλα προτεραιότητα ειναι να κλείσει η αξιολόγηση" και πρόσθεσε

"Κορόιδο δεν ειναι πάντως να κλείσει την αξιολόγηση και μετα να φύγει. Η ΝΔ ειναι αξιωματική αντιπολίτευση και το ζητάει γιατί πρέπει να ζητάει".

"Το Ποτάμι δεν συνεργάζεται με τα υπάρχοντα κόμματα σε εκλογική βάση" υπογράμμισε η ίδια πηγή σχετικά με εκλογικές συνεργασίες.

Ακόμη, η ίδια πηγή αναφέρθηκε και στις μετακίνησεις στελεχών του Ποταμιού προς της ΝΔ σημειώνοντας ότι "για εμάς οι μετακινήσεις βουλευτών σε αλλα κόμματα ειναι έξω απο το δικό μας πλαίσιο.
Οι βουλευτές που εκλέγονται με ένα κόμμα πρέπει να παραμένουν βουλευτές με τοίδιο κόμμα ή να παραιτούνται αν διαφωνούν ".

Τέλος, η πηγή του Ποταμιού θεωρεί ότι η αξιολόγηση θα κλείσει άμεσα και η κοινή εκτίμηση είναι ότι μάλλον προσπαθεί να βρει τροπο να συμβιβαστεί με κομματικό του ακροατήριο και να κλείσει την αξιολόγηση"