Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, είχε χθες συνάντηση, στην Πειραιώς, με τους "γαλάζιους" περιφερειάρχες προεξάρχοντος του προέδρου της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστού.

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν το "παρών" οι περιφερειάρχες Απόστολος Τζιτζικώστας, Αλέκος Καχριμάνης, Κώστας Μπακογιάννης, Χριστιάννα Καλογήρου, Γιώργος Χατζημάρκος, Χρήστος Μέτιος, καθώς και αντιπεριφερειάρχες και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ Γιώργος Δακής, Χρήστος Μιχαλάκης, Δημήτρης Μαραβέλιας, Σπύρος Σπύρου, Ελένη Παναγιωτοπούλου και Γιάννης Γιώργος.

Όπως πρώτοι έχουμε γράψει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλοντας να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα "καυτά" ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις προωθούμενες αλλαγές από την κυβέρνηση σκοπεύει να οργανώσει το πιο ισχυρό μέτωπο με δημάρχους και περιφερειάρχες στην πρώτη γραμμή της "μάχης".

"Δεν το συζητάμε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος", ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: "Ακόμα και αν διανοηθούν να φέρουν απλή αναλογική, εμείς θα την αλλάξουμε."

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη συνάντηση απουσίαζε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε προσκληθεί καν.