Τέρμα η «διαγωγή κοσμία» στα σχολεία! Μετά την ερώτηση 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, που χαρακτήρισαν το θέμα ως «αναχρονιστική πολιτική», ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προανήγγειλε ρύθμιση που την καταργεί!

Πρόκειται για άλλον ένα ...επεισόδιο στην πολιτική των υπουργών Παιδείας των τελευταίων ετών που ξεκίνησε με την «δίωξη» της αριστείας, συνεχίστηκε με τη κατάργηση του «άριστα» για τις υποτροφίες στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και ολοκληρώνεται τώρα με το χαρακτηρισμό της παραβατικής συμπεριφοράς των μαθητών στο σχολείο.

Ο υπουργός Παιδείας προχωράει τώρα σε κατάργηση του χαρακτηρισμού της συμπεριφοράς των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι που προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, κάνοντας με τη σειρά του λόγο για μία «αναχρονιστική διάταξη» που χρησιμοποιήθηκε «ενάντια στους αριστερούς και δημιουργικούς πολίτες αυτής της χώρας».

Η ρύθμιση μάλιστα αναμένεται να κατατεθει εντός των ημερών στη Βουλή και μάλιστα απαντάει στην ερώτηση ττων 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωναν πως παρότι το «εκδικητικό και αυταρχικό» αυτο μέτρο έχει καταστεί ανενεργό τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνεται ότι αρκετά ιδιωτικά και δημόσια σχολεία εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την υποβάθμιση της διαγωγής μαθητών ως «τιμωρία».

«Αυτό το μέτρο χρησιμοποιήθηκε για την περιθωριοποίηση μαθητών, πολλές φορές λόγω των ιδεών τους, την πολιτική δράση τους, τη θρησκεία, το χρώμα τους κλπ. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς και νυν βουλευτές του Κοινοβουλίου έχουν τιμωρηθεί ως μαθητές με το χαρακτηρισμό της διαγωγής τους ως κοσμίας» ανέφεραν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην ερώτησή τους.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες μέτρα για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς όπως υπογράμμισε «τελευταία παρατηρούνται καταστάσεις που έχουν ξεφύγει από το πλαίσιο της νομιμότητας».