Σε συνέχεια των εξελίξεων στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, δηλαδή την παραίτηση του προέδρου και μελών του Δ.Σ. το απόγευμα της Τρίτης 28 Μαρτίου, η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Από το 2016 ασκώ Κοινοβουλευτικό Έλεγχο προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τα θέματα που αφορούν στην λειτουργία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ). Επισημαίνω τα θέματα διαφάνειας, επί παραδείγματι στην διαδικασία επιλογής του Γενικού Διευθυντή του ΕΚΚ, αλλά και θέματα διαχείρισης, όπως στην τελευταία Ερώτηση που κατέθεσα στις 24/03/2017 για τα πεπραγμένα του Δ.Σ. για το 2016.

Καλώ την Υπουργό Πολιτισμού κα Λ. Κονιόρδου να λάβει αποφάσεις και να παύσει τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ του Δ.Σ. και της Γενικής Διευθύντριας. Αυτή η εσωτερική διαμάχη στο ΕΚΚ αντικατοπτρίζει την ύπαρξη τόσο των προσωπικών συμφερόντων της Διοίκησης όσο και των συμφερόντων Σωματείων του κινηματογραφικού χώρου αναφορικά με το μοίρασμα της χρηματοδοτικής πίττας.

Οι ατυχείς επιλογές πρέπει να θεραπευθούν και προ πάντων, πρέπει να πάψει άμεσα η αδιαφανής διοίκηση του ΕΚΚ.

Ο γνώμονας όλων πρέπει να είναι η διαφύλαξη και η ενίσχυση της κινηματογραφικής τέχνης στην Ελλάδα και για αυτό πρέπει να γίνονται σεβαστοί οι ισχύοντες θεσμοί.»