Τρείς δικογραφίες για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν διοικήτη της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και από τον αντιπροέδρο της ΝΔ και πρώην υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη έστειλε στη Βουλή πριν από λίγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Την εξέλιξη δημοσιοποίησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης χωρίς να αναφέρει ονόματα.  

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη δικογραφία που αφορά των πρώην πρωθυπουργό έχει σχέση με την φερόμενη συνομιλία του που δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο στις 10/12/2014 και η οποία έχει διάρκεια πέντε λεπτών. Ακούγεται να λέει «πες στον ψηλό τον παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα έρθουν να τους γα…». Η φράση αυτή ερευνήθηκε από την Δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες στον Άρειο Πάγο, του κ. Γ. Φλωρά. Το ερευνώμενο αδίκημα για τον κ. Σαμαρά είναι πρόκληση τέλεσης πλημμελήματος σε παράβαση καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα ερευνήθηκε με βάση μήνυση της εταιρείας Κ-MOIL η οποία τον κατηγορεί ότι εξέδωσε απόφαση που ευνοούσε εταιρεία πετρελαιοειδών.

Τέλος η τρίτη Δικογραφία που αφορά τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλο έχει σχέση με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που υποβλήθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη, μετά από δηλώσεις στην ΕΡΤ του κ. Παπαχριστόπουλου που τον αφορούσαν.