Έριξε τους τόνους μετά τις χθεσινές αντιδράσεις των Πάνου Σκουρλέτη και Γιάννη Τσιρώνη για την ενδεχόμενη πώληση μέρους της ΔΕΗ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μιλώντας στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι "να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ", χαρακτηρίζοντας την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ "συμπαγή".

"Όταν έρθει η τελική συμφωνία θα κληθούμε να πάρουμε τις αποφάσεις και αυτές θα συγκριθούν με όσα είχε συμφωνήσει η ΝΔ, με όσα απαιτούν οι δανειστές κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, και τρίτον με τις προγραμματικές θέσει της κυβέρνησης. Έχω βαθιά πεποίθηση ότι η συμφωνία θα είναι τέτοια ώστε να μην επιτρέψει την αμφισβήτηση από κανένα. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής", απάντησε.

Όσον αφορά στην εμπλοκή του ΔΝΤ στη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει να ληφθεί μία απόφαση από το Ταμείο στην εαρινή συνεδρίασή του. "Θα πρέπει να επιταχύνει το Ταμείο και να πάρει μια απόφαση από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ανάκαμψη της οικονομίας", δήλωσε.

Σχολίασε επίσης τις χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα. Απαντώντας στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος δήλωσε πως πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και πως η οικονομία "βρίσκεται κοντά σε αδιέξοδο", ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι" οι θεσμικοί παράγοντες βεβαίως και δικαιούνται και έχουν υποχρεώση να κάνουν εκτιμήσεις για το πώς πορεύεται η οικονομία. Θα πρέπει να αποφεύγουν την πολιτικολογία, να έχουν καθαρό βλέμμα και να βλέπουν ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση δεν βρίσκεται στην πλευρά της κυβέρνησης αλλά στις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Αυτό που θα περίμενε κανείς θα ήταν ένα καθαρότερο και μη πολιτικό βλέμμα".