Την πρωτοβουλία να ...γεφυροποιήσει τις σχέσεις της Πειραιώς με τους ταξιτζήδες αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες το parapolitika.gr, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής. Τα μέλη του ΣΑΤΑ πραγματοποίησαν λίγο καιρό πρίν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραίως, μετά τις δηλώσεις της Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρας Μπακογιάννη και του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη που τάχθηκαν υπερ της απελευθέρωσης στην αγορά των μεταφορών και της λειτουργίας της εταιρίας Uber.

Σε ρόλο ...πυροσβέστη ο Καραμανλής Junior θα πραγματοποίησει συνάντηση το μεσημέρι της Παρασκευής με τον πρόεδρο της Πανελληνιας Ομοσπανδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) Θύμιο Λυμπερόπουλο προκειμένου να ...λιώσει ο πάγος, μετά τα όσα συνέβησαν. Άλλωστε είναι γνωστές οι καλές σχέσεις του Κώστα Αχ. Καραμανλή με το ΠΟΕΙΑΤΑ, οποίος παρεμπιπτόντως είναι και ο τομεάρχης Μεταφορών της ΝΔ αρμόδιως για τέτοια ζητήματα, και είχε κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τις συγκεκριμένες δηλώσεις των "γαλάζιων" στελεχών της ΝΔ.

Ο Τομεάρχης Μεταφορών της ΝΔ θεωρεί ότι προσωπικές δηλώσεις "γαλάζιων" στελεχών δεν μπορούν να διαρρηγνύουν τις σχέσεις με τη λαϊκή βάση της φιλελεύθερης παράταξης.