Η επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών, γενέτειρα των Καραμανλήδων, ήρθε να αναζωπυρώσει διάφορα σενάρια γύρω από τη στάση που κρατά τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ...άναψε φωτιές στην Πρώτη Σερρών. Δεν πρόκειται για κάποια πολιτική δήλωση αλλά για ένα πατροπαράδοτο έθιμο της περιοχής. Το βράδυ της Πέμπτης και μετά από το γεύμα στο πατρικό σπίτι των Καραμανλήδων στη Πρώτη Σερρών με τοπικά στελέχη, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μαζί με τον ξάδερφό του Βουλευτή Σερρών της ΝΔ Κώστα Αχ. Καραμανλή, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη κατευθύνθηκαν προς την περιοχή "Στροφές" που βρίσκεται λίγο έξω από την Πρώτη Σερρών και άναψαν φωτιές μαζί με κατοίκους του χωρίου, αναβιώνοντας ένα έθιμο που αρέσει ιδιαίτερα στον πρώην πρωθυπουργό.

Το έθιμο θέλει τις ...φωτιές να συνοδεύονται από τσίπουρο και ψητά κάτι που δεν έλειψε ούτε τη συγκεκριμένη βραδιά. Οι πληροφορίες θέλουν ακόμη τον πρώην πρωθυπουργό να είναι ιδιαίτερα ευδιάθετος και να μιλά με όλους, χωρίς, όμως, να αναφέρεται σε πολιτικές συζήτησεις.

Την επόμενη μέρα νωρίς το πρωί, ο Κώστας Καραμανλής μαζί με τον ξάδερφό του τέλεσαν τρισάγιο στους τάφους των παππούδων τους και του πατέρα του, Αλέκου Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών.

Το Σάββατο το πρωί ο Κώστας Καραμανλής ταξίδεψε στη Δράμα όπου επισκέφτηκε το δάσος της Ελάτειας και μαζί με στενούς του φίλους έκανε πεζοπορία.

Πάντως εκείνο που σχολιάστηκε ιδιαίτερα κατά την συγκεκριμένη εξόρμηση του Κώστα Καραμανλή, είναι η εμφάνιση του Απόστολου Τζιτζικώστα δίπλα του, καθώς υπήρξε διαρροή και σχετικής φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αποτέλεσε μάλιστα την πρώτη κοινή εμφάνιση των δυο ανδρών μετά τις εσωκομματικές εκλογές της ηγεσίας της ΝΔ.

Ο "γαλάζιος" περιφερειάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες, φρόντισε να πάρει το "οκ" Καραμανλή πριν επισκεφτεί το βράδυ της Πέμπτης την Πρώτη Σερρών, ωστόσο δεν φρόντισε να ρωτήσει το πρόγραμμα του πρώην πρωθυπουργού και έτσι αναγκάστηκε να διαμείνει σε ξενοδοχείο το Σερρών προκειμένου το πρωί της Παρασκευής να επισκεφτεί το οχυρό Ρούπελ μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό.