"Ο κόσμος είναι ανάστατος από τα προβλήματα στην Υγεία" ανέφερε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της ερώτησης του στον Αλέξη Τσίπρα.
Όπως είπε δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα προκειμένου να μεσολαβήσει για εισαγωγή ασθενών σε μονάδες Εντατικής.
Είναι γιατί δεν υπάρχουν κλίνες, ή γιατί τις κρατούν κάποιοι κενές για να εξυπηρετούν φίλους τους; είπε χαρακτηριστικά.
Στο νοσοκομείο Ζακύνθου όπως είπε δεν υπάρχει χειρουργός ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλήμα που έχει δημιουργηθεί με τους λογοθεραπευτές.

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στο χρυσό εφάπαξ του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΣΦΑ και στην απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης ο οποίος είπε ότι εδωσε 27.000 ευρώ παραπάνω στον εαυτό του και δεν έγινε και τίποτα. Ο κ.Λεβέντης αναρωτήθηκε πως επέτρεψε ο κ. Τσίπρας στον υπουργό του να δώσει τέτοια απάντηση. «Εσείς υποτίθεται ότι ήρθατε να διορθώσετε κάποια πράγματα που έκανε η ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέφερε το αίτημά του για μειώσεις στους μισθούς των βουλευτών αλλά και στην καταπολέμηση της αργομισθίας στο Δημόσιο. Και είπε ότι τον αγνόησαν και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας. «Ετσι δεν μπορώ να ψηφίσω τίποτα», είπε ο κ. Λεβέντης.

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κάνει κάποια πράγματα, αλλά έχει τις αγκυλώσεις ενός αριστερού κόμματος» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κάνει πίσω στα εργασιακά στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές αφού στο συγκεκριμένο θέμα δεν πρόκειται να υποχωρήσουν οι δανειστές.

Στην δευτερολογία του ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι δέχτηκε μηνύματα γιατρών που του λένε ότι ενώ τους χρωστάει λεφτά ο ΕΟΠΥΥ εκείνοι πρέπει να πληρώσουν ΕΦΚΑ. «Δεν μπορεί να λένε ψέμματα. Δεν είναι όλη η κοινωνία εναντίον σας», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.