Για την πορεία της διαπραγµάτευσης το Μέγαρο Μαξίµου ενηµερωνόταν καθηµερινώς και αδιαλείπτως από τον Γιώργο Χουλιαράκη και όχι από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον οποίο οι συνεργάτες του πρωθυπουργού «χρεώνουν» αγκυλώσεις, ιδεοληψίες και προπαντός έλλειψη πολιτικών αντανακλαστικών. Γιατί δεν αρκεί το περιεχόµενο του πακέτου, όπως έλεγε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, είναι και το πώς θα το περάσεις στην κοινωνία.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι δεν µπορεί να εµφανίζεται η κυβέρνηση ότι σέρνεται από τις απαιτήσεις των θεσµών και αυτό που προέχει είναι να φαίνεται ότι έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και, κυρίως, ότι το σύνολο των ενεργειών της αποσκοπεί στην προστασία του δηµόσιου συµφέροντος και του µεγάλου στρατηγικού στόχου, που είναι ο απεγκλωβισµός από τα µνηµόνια.

Για αυτό ο πρωθυπουργός επιµένει στη λογική της πολιτικής διαπραγµάτευσης και της σκληρής γραµµής απέναντι στις απαιτήσεις των θεσµών. Τώρα, το ποιος θα δικαιωθεί στο τέλος δεν το γνωρίζω. Αυτό που υποψιάζοµαι είναι το ποιος θα θυσιαστεί.

Η διάσταση απόψεων που υπάρχει ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και τον αναπληρωτή του είναι γνωστή εδώ και μέρες και έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως εντός και εκτός κυβέρνησης, προκαλώντας πολλά προβλήματα στις εσωτερικές ισορροπίες του οικονομικού επιτελείου.