Nτροπή χαρακτήρισε ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης, το γεγονός ότι λαμβάνουν 2.000 ευρώ μηνιαίως έκαστος, οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων εξαπολύοντας έτσι επίθεση κατά της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη μισθολογική πολιτική της έναντι των στρατιωτικών, τους οποίους αποκάλεσε «ανθρώπους της πρώτης γραμμής»!

Ο Στ.Θεοδωράκης μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής», όσοι παίρνουν αποφάσεις, είναι σε πίεση και έχουν ευθύνες πρέπει να έχουν μια σχέση με την Πολιτεία που να τους ανταποδίδει όσα εκείνοι της προσφέρουν.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε έναν απλό κρατικό λειτουργό ο οποίος μπορεί να κάνει και ένα διάλειμμα και στους ανθρώπους που είναι στην «πρώτη γραμμή» των αποφάσεων.

Στο «δια ταύτα» μάλιστα ζήτησε από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπάρξει μια συνολικά αναθεώρηση της πολιτικής αμοιβών και ανταμοιβών στο Δημόσιο.

Η σημερινή εμφάνιση του Στ.Θεοδωράκη με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση επί του συγκεκριμένου θέματος των οικονομικών των στελεχών των ΕΔ, μπορεί ίσως να θεωρηθεί προάγγελος για το τι θα πράξει το κόμμα του στη Βουλή, οψέποτε η κυβέρνηση θελήσει να παρουσιάσει το νέο ειδικό μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς, που είχε υποσχεθεί να κάνει στις αρχές του τρέχοντος έτους 2017, κάτι που ως τώρα τουλάχιστον (μέσα Μαρτίου) δεν έχει πράξει.