"Πρωτόγνωρες πρακτικές", χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου τις αποφάσεις της Ολλανδίας να απαγορεύσει σε Τούρκους υπουργούς να μεταβούν στη χώρα, αλλά και τους χαρακτηρισμούς ως "ναζί" της Μέρκελ και των Ολλανδών πολιτικών, από την πλευρά της Αγκυρας.

Ο κ. Κούλογλου, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει ωστόσο ότι η ένταση αυτή «έχει ημερομηνία λήξης», που για την Ολλανδία είναι οι εκλογές της 15ης Μαρτίου και για την Τουρκία το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου. Εκτιμά ότι ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και δεν αποκλείει το γεγονός είτε να προκαλέσει μια νέα κρίση, είτε να αναβάλει/ματαιώσει το δημοψήφισμα αν δεν έχει σίγουρη τη νίκη.

Με αφορμή την εκδήλωση που οργάνωσε στις Βρυξέλλες για τις «ψεύτικες ειδήσεις» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι τις είδαμε να διακινούνται μέσω twitter προεκλογικά με τον Τραμπ, τις βλέπουμε και με τον ακροδεξιό Ολλανδό υποψήφιο Βέερτ Βίλντερς. Είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να αντιμετωπιστεί με πολύπλευρη πληροφόρηση και όχι μέσω των «φίλων» του Facebook.