Μια φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, αλλά και ο τρόπος που "μεταφέρθηκε" προς τα έξω από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στάθηκε αρκετή, για να δημιουργήσει παρεξήγηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου. 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμιζε ότι κατά τη διάρκεια των όσων είπε ο κ. Τσίπρας στην προσύνοδο τω Σοσιαλιστών για πρώτη φορά σημείωσε ότι «δεν φταίει για όλα ο κ. Σόιμπλε». Ωστόσο το παράδοξο είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθώντας να την διαψεύσει την επιβεβαίωσε.

"Η φράση που αποδίδεται από τη Φ. Γεννηματά στον Πρωθυπουργό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» σημείωναν με νόημα κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές "ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες για το ότι «δεν διεκδικούν την πολιτική ηγεμονία και έχουν αφήσει το ΔΝΤ να αλωνίζει στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να λέμε μόνο ότι φταίει ο Σόιμπλε. Αυτός κάνει τη δουλειά του αλλά κάποιοι δεν αντιδρούν» σημείωσαν δίνοντας μια διαφορετική ερμηνεία για την τοποθέτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού".