To ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να συνδεθεί ξανά με την κοινωνία και τα προβλήματα της και αυτό το δείχνουν με κάθε ευκαιρία από την Χαριλάου Τρικούπη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ημέρα της γυναίκας στην οποία το ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε πολύπλευρη και πολυεπίπεδη δράση.

Την αρχή έκανε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά με ανάρτηση της στο social media.

“Τιμούμε σήμερα τους αγώνες της γυναίκας για την ισότητα.

Ανανεώνουμε τους όρκους με τους άντρες για να σπάσουμε μαζί όλα τα στερεότυπα, να κάνουμε πράξη την ισότητα και να χτυπήσουμε το τέρας του νεοφασισμού που μας γυρίζει πίσω στην εποχή των πιο αποκρουστικών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών.
Ελπίδα, αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, δύναμη, καρδιά και ψυχή, αγώνας καθημερινός: Όλα αυτά είναι η γυναίκα. Γιατί η γυναίκα μπορεί.” ; έγραψε η Φώφη Γεννηματά με τα hastags #womensday #womensrights και ένα γραφικό με λέξεις που σχηματίζουν το σύμβολο της γυναίκας

Το πρωί της ίδιας μέρας με πρωτοβουλία του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου την Κλειστή Κεντρική Φυλακή Γυναικών στον Κορυδαλλό.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τις κρατούμενες, παρουσία του Δ/ντή των φυλακών και της Προϊσταμένης της κοινωνικής Υπηρεσίας, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και οι συνθήκες διαβίωσης και παραμονής τους στις φυλακές. Επίσης προσφέρθηκαν είδη γυναικείας υγιεινής για τις κρατούμενες.

Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αποτελείτο από τον βουλευτή, Υπεύθυνο του Τομέα Δικαιοσύνης της Κ.Ο. Παπαθεοδώρου Θεόδωρο, τον εκπρόσωπο Τύπου Χριστίδη Παύλο, την Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού Δημητρακοπούλου – Σιούνα Μαρία, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Καρύδη Δημήτρη και Αντωνίου Τόνια, την εκπρόσωπο του Τομέα Δικαιοσύνης και μέλος της ΚΠΕ Βρυώνη Αθηνά, την εκπρόσωπο του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Θωμοπούλου Εύα, τον Γραμματέα της ΤΟ Κορυδαλλού Σπηλιωτόπουλο Χαράλαμπο καθώς και μέλη του Τομέα Εθελοντισμού και της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το βράδυ ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ και η Γραμματέας του Κατερίνα Φαρμάκη παρακολούθησε το 1st Woman 's Day Music Festival στο Τριανόν όπου τρία αμιγώς γυναικεία σχήματα αποτίουν έναν φόρο τιμής στη γυναίκα που αγωνίζεται να εκφραστεί -καλλιτεχνικά, κοινωνικά, πολιτικά, ερωτικά. Χωρίς πολλά λόγια, χρησιμοποιώντας μουσικές και τραγούδια από διάφορες γωνιές του πλανήτη, από τη Μ. Ασία και την Ανατολή, από τις περιοχές όπου οι άνθρωποί τους ονομάζονται Κέλτες, μέχρι τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη, μεταφέρουν ένα μήνυμα για όλους τους ανθρώπους- αλλά λίγο περισσότερο για τις γυναίκες:
Αναζητήστε ελευθερία έκφρασης και ζωτικό χώρο!

Ο Τομέας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακής Σύγκλισης του ΠΑΣΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Παρά το γεγονός ότι η είσοδος παραπάνω γυναικών στην «ψηφιακή» εργασία μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (φυσικά και της χώρα μας), η τάση δεν είναι ενθαρρυντική και σχετίζεται έντονα με τα στερεότυπα που υπάρχουν στο χώρο της τεχνικής – επιστημονικής εκπαίδευσης .
Σύμφωνα με μελέτες, οι γυναίκες καταλαμβάνουν μόνο το 30% των περίπου 7 εκ. εργαζομένων στο τομέα της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών (Τ.Π.Ε), ο οποίος δημιουργεί γύρω στις 120.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο και παρόλα αυτά αναμένεται να έχει έλλειψη 900.000 θέσεων το 2020.

Η αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης καθίσταται πλέον απαραίτητος όρος, για την ισότιμη πρόσβαση ανδρών – γυναικών στην σύγχρονη και μελλοντική αγορά εργασίας.
Επιπλέον σε όλη την Ελλάδα στελέχη και οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ οργάνωσαν και παρευρεθήκαν σε δεκάδες εκδηλώσεις για την ημέρα της Γυναίκας.