Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις έκανε λόγο στην εισηγήση του στους πολιτικούς συντάκτες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.   «Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, σημειώθηκε πρόοδος στα μέτρα και αντίμετρα μετά τη λήξη του προγράμματος. Είτε πρόκειται για φορολογικές ελαφρύνσεις είτε για αύξηση κοινωνικών δαπανών είμαστε κοντά. Υπάρχουν διαφορές για στα εργασιακά για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  

Επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τις 20 Μαρτίου να έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για το SLA.   Επανέλαβε, δε, ότι βασική είναι τα μέτρα και τα αντίμετρα αρχή να έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο «υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί το 3,% για το πρωτογενές πλεόνασμα».   «Είμαστε κοντά σε συνολική λύση για την έξοδο από τα μνημόνια» υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος.  

Σε επόμενη ερώτηση ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι «υπάρχουν διαφορές όσον αφορά την οπτική γωνία της κυβέρνησης, των ευρωπαίων και του ΔΝΤ. Σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσουμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές» ενώ για μέτρα μετά το 2019 και συγκεκριμένα τις δημοσιονομικές επιβαρύνσεις είπε ότι «δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις όταν υπάρξει συμφωνία».  

Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για κοντόφθαλμη και ανεύθυνη στάση «να ζητά να κλείσει άρον-άρον η συμφωνία. Η θέση της δεν ήταν μόνο λανθασμένη αλλά κοινωνικά και οικονομικά καταστροφική».   «Μένει να δούμε αν θα ψηφίσει τη συμφωνία συμπεριλαμβανομένων και των μέτρων ελάφρυνσης» συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος προβλέποντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ζητήσει σύντομα ξανά εκλογές».      

Για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ύφεση για το 2016 είπε ότι δεν επηρεάζεται ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα που θα είναι της τάξης του 2% για το 2016 προσθέτοντας ότι οι προβλέψεις Κομισιόν για το 2018 και το 2019 δεν έχουν αναθεωρηθεί προς τα κάτω.  

«Πανηγύρισε», δε, για την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ λέγοντας ότι «η αρχική πρόβλεψη της Κομισιόν ήταν ότι θα είχαμε ύφεση 0,4% για το 2016, αντίθετα αυτό που φαίνεται ακόμα και με αυτή την σχετικά αρνητική εξέλιξη υπερβαίνουμε την πρόβλεψη αυτή και πάμε σε ένα 0%» αν και συμπλήρωσε ότι «μας προβληματίζουν τα στοιχεία και τα παρακολουθούμε».