Με αφορμή τις αλλαγές στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έφερε στην δημοσιότητα ο αρμόδιος Υπουργός και που άμεσα θα φέρει στην Βουλή, οι οποίες μεταξύ άλλων θεσπίζουν την απλή αναλογική και την μείωση της θητείας Δημάρχων και Περιφερειαρχών, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στον Π. Σκουρλέτη για τις θητείες των Περιφερειαρχών.

Ο Νίκος Νικολόπουλος με σαφή πρόθεση να διακριβώσει αν η Κυβέρνηση σκέπτεται τη θέσπιση περιορισμών για τις θητείες των κρατικών αξιωματούχων, στην ερώτηση του προς τον Υουργό Εσωτερικών μεταξύ άλλων τονίζει: «Παρατηρείται ασάφεια με το ανώτατο όριο θητειών των περιφερειαρχών» και καλεί τον Υπουργό ν’ απαντήσει με σαφήνεια αν υπάρχει τέτοιο όριο και ποιο είναι αυτό». Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής αν μεν δεν υφίσταται όριο, ζητάει να γνωρίζει την σαφή πρόθεση του Υπουργού.

- Αν σκοπεύει να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση και πότε;

- Αν υπάρξει περιορισμός θητειών από ποια εκλογική διαδικασία και μετά θα ισχύει;

Ένα τελευταίο ερώτημα του Νίκου Νικολόπουλου, είναι το ακόλουθο: «Έχει δεχθεί πιέσεις ο Υπουργός για θέσπιση ή μη ανωτάτου ορίου θητειών για Περιφερειάρχες και Δημάρχους από άμεσα ενδιαφερόμενους; Και αν ναι, μπορεί να τους κατονομάσει;»