Την απόγνωση στη οποία βρίσκονται, λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αγρότες και κτηνοτρόφοι σχολίασε μιλώντας στα parapolitika.gr ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς. Βέβαια ο βουλευτής Κιλκίς ξεκαθάρισε πως οι διαμαρτυρίες, οπουδήποτε και αν προέρχονται δεν πρέπει να ξεπερνούν τα όρια γιατί τότε ο διαμαρτυρόμενος χάνει και το δίκιο του.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Γιώργου Γεωργαντά:

Η διαμαρτυρία οποιασδήποτε κοινωνικής ή επαγγελματικής ομάδας δεν πρέπει να ξεπερνά τα όρια. Οι εικόνες οι σημερινές δεν γίνονται αποδεκτές ακριβώς επειδή με αυτόν τον τρόπο χάνεται και το δίκιο των διαμαρτυρομένων. Είναι αλήθεια πως οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες το τελευταίο διάστημα με τις πολιτικές της παρούσας κυβέρνησης έχουν φέρει σε απόγνωση τον παραγωγικόαυτόν  κλάδο της ελληνικής οικονομίας και πρέπει με συγκεκριμένα μέτρα και όχι με ευχολόγια να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα τα οποία βιώνουν. Αυτό πρέπει να γίνει με μια έμπειρη και αξιόπιστη στάση από την πλευρά του υπουργείου την οποία δυστυχώς δεν επέδειξε μέχρι σήμερα και με εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων κάθε φορά και όχι με αόριστες εξαγγελίες.
Η κτηνοτροφία κινδυνεύει, τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα για τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων, αυτό είναι γνωστό σε όσους γνωρίζουν τα προβλήματα του κλάδου.
Σε κάθε περίπτωση όλο το πολιτικό προσωπικό πρέπει να στηρίξει αυτόν τον κλάδο της οικονομίας μας. Δεν πρέπει όμως οι διαμαρτυρίες – όσο δικαιολογημένες και αν είναι – να φεύγουν από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.