Την έκπληξη των κοινοβουλευτικών συντακτών προκάλεσε νωρίς νωρίς σήμερα το πρωί ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος καθ'οδόν προς την Ολομέλεια "μπούκαρε" στην αίθουσα τους με μια αγκαλιά κόκκινα τριαντάφυλλα προσφέροντάς τα στις γυναίκες δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ για την Ημέρα της Γυναίκας.
Ο γ.γ ήταν χαμογελαστός και πρόσχαρος δεχόμενος μάλιστα να φωτογραφηθεί με τα λουλούδια. "Δεν γίνεται. Πρέπει να σας φιλήσω. Μου επιτρέπετε;" τον ρώτησε μια κοινοβουλευτική συντάκτρια με τον γ.γ του ΚΚΕ να γελάει και να απαντά "φυσικά" αποδεχόμενος το σταυρωτό φιλί.

Οι "γλύκες" δεν κράτησαν πολύ καθώς λίγο αργότερα στην Ολομέλεια στην ειδική συνεδρίαση για την Ημέρα της Γυναίκας ο γ.γ του ΚΚΕ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση μιλώντας για ένα επικείμενο νέο βάρβαρο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων».
Ο γ.γ του ΚΚΕ στηλίτευσε την απουσία των ανδρών βουλευτών της πλειοψηφίας από τη συνεδρίαση ενώ είπε χαρακτηριστικά: «προσπαθείτε να ντύσετε με προοδευτικό μανδύα την κατά γράμμα εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Την πιστή εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος που ψηφίσατε με τους άλλους. Και δεν σας λυτρώνει για όλα αυτά η αναφορά σας επετειακά σε γυναίκες αγωνίστριες και κομουνίστριες, αφού καταπατάτε καθημερινά με τις πράξεις σας τα οράματα και τη δράση τους» .