Ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος  κατήγγειλε την στάση της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, απέναντι στους αγρότες, σημειώνοντας πως «προκάλεσαν ένα εκρηκτικό κλίμα». Ο κ.Παναγιωτόπουλος ωστόσο συνέστησε ψυχραιμία και στις δύο πλευρές.

Η δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου στα parapolitika.gr έχει ως εξής:

Ήταν άσχημες σήμερα οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν συγκεντρωμένοι αγρότες – ο κύριος όγκος από την Κρήτη – συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ που είχαν στήσει μπλόκο με κλούβες ώστε να μην μπορέσουν οι αγρότες να περάσουν στο Υπουργείο. Η αιτία είναι πλέον γνωστή.

Ο αγροτικός κόσμος βιώνει μια δραματική κατάσταση με τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη που έχουν να αντιμετωπίσουν μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις της κυβέρνησης. Παράλληλα, αν συνυπολογιστούν, σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση από πλευράς υποχρεώσεων, και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν με την παραγωγή τους κυρίως το κόστος αλλά και την αδράνεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τα προγράμματα που θα έπρεπε να τρέχουν με την απορρόφηση αγροτικών κονδυλίων για το πρόγραμμα πρωτογενούς παραγωγής 2014-20 αλλά και άλλα επιμέρους προγράμματα για τους νέους αγρότες που έχουν βαλτώσει εντελώς δημιουργείται μια κατάσταση για το μέλλον των αγροτών. Σε όλα αυτά προστίθενται και ο εμπαιγμός που έχουν υποστεί από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό αφού πέρυσι τέτοια εποχή τους δίνονταν διάφορες υποσχέσεις ότι όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο κλπ κλπ. Αυτή η συνεχιζόμενη τελματωμένη κατάσταση φέρνει και τους ανθρώπους πρωτογενούς παραγωγής στα όριά τους. Συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας αρνήθηκε να δεχθεί την αντιπροσωπεία και οδηγήθηκαν σε επεισόδια. Έγινε παρέμβαση των ΜΑΤ, συμπλοκές, πράγματα που δε θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να συμβαίνουν που δυστυχώς όμως συμβαίνουν όσο η απελπισία ενισχύεται. Σε αυτές τις περιπτώσεις νομίζω έχει σημασία και ο τρόπος του χειρισμού. Θα μπορούσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να συναντηθεί με τους αγρότες. Μια τέτοια κίνηση θα αποφόρτιζε το κλίμα. Η απόφασή της να αρνηθεί να τους δει τους οδήγησε στην έκρηξη. Σε κάθε περίπτωση εγώ θέλω να αποδοκιμάσω τα επεισόδια αλλά από την άλλη δε μπορώ να παραβλέψω τις βαθιές αιτίες για την εκτεταμένη δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου απέναντι στα έργα και τις ημέρες αυτής της κυβέρνησης αλλά και συμπεριφορές οι οποίες λειτουργούν σαν σπίθα που ανάβει τη φωτιά. Καλό θα ήταν να επικρατήσει η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα, όχι μόνο από την πλευρά των διαμαρτυρομένων αλλά και από την πλευρά αυτών που έχουν την υποχρέωση σε κάθε περίπτωση να συναντιόνται μαζί τους και να ακούν τα αιτήματά τους.