Χωρίς να υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη ολοκληρώθηκε "πρόωρα" το πρώτο ραντεβού του κυβερνητικού επιτελείου και των Θεσμών. Μάλιστα, τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας έφυγαν από το Χίλτον χωρίς να προβούν στην παραμικρή δήλωσημ ενώ κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι η συζήτηση δεν προχώρησε ούτε στα δημοσιονομικά, ούτε και στα εργασιακά.

Ενδεικτικό είναι ότι το τετ α τετ για τα δημοσιονομικά ήταν προγραμματισμένο για τις 21:30 το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο ολοκληρώθηκε μισή ώρα αργότερα. Από αυτό φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές, όσον αφορά τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. 

Πάντως στο μόνο που συμφώνησαν κυβέρνηση-θεσμοί ήταν το τι θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη. Από την άλλη πλευρά, και σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα με γνώση των διαπραγματεύσεων, ως σημείο εκκίνησης για τις διαρθρωτικές κινήσεις λαμβάνεται το ύψος του 2% του ΑΕΠ.

'Αρα, κατά τον ίδιο παράγοντα, αυτό μπορεί να μειωθεί στη συνέχεια της διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα επίσης με τον συγκεκριμένο παράγοντα, «όποιος και εάν είναι ο αριθμός, ισχύει και για τα καλά και για τα κακά μέτρα». Τέλος κοινοτικές πηγές σημείωναν ότι οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για τεχνική συμφωνία το επόμενο δεκαήμερο, είναι αισιόδοξη.