Αποφασισμένος να μην επιτρέψει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν αρκέστηκε στην έντονη δυσαρέσκεια του προς τους 15 βουλευτές που συνυπέγραψαν μαζί με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο και τον Δημήτρη Καμμένο των ΑΝ.ΕΛΛ την ερώτηση για το χουντικό τάμα του Έθνους το οποίο έλκει τις ρίζες του από το 1821! Απαίτησε την απόσυρση των υπογραφών τους και την περασμένη Παρασκευή, παραμονές της Αποκριάς, έκανε ένα βήμα ακόμη. “Ξήλωσε” τον βουλευτή Γιώργο Κασαπίδη που είχε πρωτοστατήσει στη συγκέντρωση των υπογραφών, από τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον αντικατέστησε με την Φωτεινή Αραμπατζή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι και να κλείσει η αξιολόγηση έως τις 20 Μαρτίου, όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται. Αν και οι ελογές απομακρύνονται πιθανόν για το 2018 κρατάει στο τραπέζι το αίτημα των πρόωρων εκλογών. Προτάσσει την πολιτική αλλαγή ως αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας.
Χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ ως την "πιο ανίκανη και αναποτελεσματική της μεταπολίτευσης" και την κατηγορεί ότι όσο μένει στην εξουσία "καταστρέψει τη χώρα". Γι αυτό και η εκτίμηση του ηγετικού επιτελείου του Μοσχάτου είναι ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις θα διευρυνθύν μετά και τα νέα μέτρα (μείωση αφορολόγητου, περικοπές στις συντάξεις κλπ). Οπότε το σφυροκόπημα της ΝΔ στην κυβέρνηση θα παραμείνει στην ημερήσια ατζέντα. "Σε αυτήν τη μάχη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ πρέπει να έχει ενιαία φωνή και να μην εκπέμπονται μηνύματα που αλλοιώνουν την φυσιογνωμία και τις προγραμματικές και κυβερνητικές προτεραιότητες του κόμματος" δήλωσε στα Parapolitika.gr υψηλόβαθμη κομματική πηγή. "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τραβήξει διαχωριστικές γραμμές με τις δυνάμεις του λαϊκισμού και τις έχει καταδικάσει εντός και εκτός συνόρων" συνέχισε. "Δεν θα μπορούσε επομένως να τις ανεχθεί άλλο μέσα στο κόμμα του". Ήταν μια προειδοποιητική βολή του προέδρου της ΝΔ η απομάκρυνση Κασαπίδη. Ο βουλευτής αντέδρασε στην απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ οι ευρωβουλευτές του κόμματοςνα ψηφίσουν την συμφωνία CETA για τη φέτα. Θα έχει και συνέχεια στο πρώτο ... στραβοπάτημα, όπως διαμηνύουν Παροικούντες στην Γαλάζια Ιερουσαλήμ.