Τηλεφωνική επικοινωνία με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Τρίτης, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις και εν συνεχεία το επιβεβαίωσε και η Αθήνα.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και δόθηκε η εντύπωση ότι υπήρξε κατανόηση από την πλευρά της γενικής διευθύντριας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, ενώ συμφώνησαν επίσης πως το θέμα είναι να δοθεί λύση και στο ζήτημα του χρέους.

Ωστόσο, το χάσμα απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένει, με τον έλληνα πρωθυπουργό να επιμένει σε μία “πολιτική λύση”, ενώ κ. Λαγκάρντ να εμμένει στις θέσεις της για την απόλυτη τήρηση των κανόνων του ΔΝΤ.

Ο κ. Ράις τόνισε ότι «η περιγραφή των μέτρων για ελάφρυνση χρέους πρέπει να γίνει αμέσως μετά τη συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, ακόμα και αν η εφαρμογή γίνει αργότερα».

Τέλος, ανέφερε ότι τα κλιμάκια των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις «αρχές της επόμενης εβδομάδας» με στόχο η κατάρτιση των μεταρρυθμίσεων να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό.