«Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει τώρα και θα κληρονομήσει στο μέλλον την υλοποίηση των μέτρων και η κυβέρνηση αυτή, η αριστερή κυβέρνηση της χώρας, συμφωνεί με τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες τακτικές», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στον Γιώργο Τράγκα, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης. Ο κ. Θεοχάρης συνέχισε την αυστηρή κριτική του απέναντι στην κυβέρνηση και στις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup, μιλώντας για «εποπτεία» και για συμφωνία «παράδοσης». «Η χώρα υποθηκεύθηκε. Δεν υπάρχει πια ελληνική κυβέρνηση. Έχουμε παραδώσει την ελληνική περιουσία για 99 χρόνια. Ουσιαστικά η χώρα αυτή είναι σε αυτόματο πιλότο». Αναφορικά με τα μέτρα που θα έρθουν ο κ. Θεοχάρης σημείωσε: «Από το 2019 θα έχουμε περικοπές συντάξεων και ψαλίδι στο 20%. Αυτά προβλέπει μεταξύ άλλων η συμφωνία, από την στιγμή που δεν έχουμε κάνει τίποτα για την ανάπτυξη και για τις μεταρρυθμίσεις». Ο κ. Θεοχάρης κατέληξε λέγοντας: «Αντίθετα με όσα υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας, χορεύουμε εμείς στους ρυθμούς των δανειστών».  

«Ο Τσίπρας έχει ακόμη αυταπάτες»

Αναφορικά με το πολιτικό κλίμα και τις εκλογές ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας τρέφει ακόμη αυταπάτες ότι θα τα καταφέρει». Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχει ακόμη αυταπάτες ο Τσίπρας. Νομίζει ότι μπορεί να κάνει την διαφορά.

Απέδειξε ο ίδιος περίτρανα, ότι ό,τι έχει πει μέχρι τώρα κάνει ακριβώς το αντίθετα. Συνεχίζει να αυταπατάται. Είναι φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι το πρώτο κόμμα. Το αν θα έχουμε κυβέρνηση είναι άλλο θέμα. Ίσως να μην έχουμε και να πάμε σε επαναληπτικές. Ο Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχει κάνει και δεν μπορεί να κάνει την ανατροπή στις εκλογές». Ωστόσο, αναφερόμενος στα προσωπικά του σχέδια στην πολιτική περιορίστηκε στο να δηλώσει: «Θα μείνω παρατηρητής του κέντρου». Τέλος, μιλώντας για το ραντεβού του με τον Γιούνκερ ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι ο επικεφαλής της ΕΕ του δήλωσε ότι: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει την λογική της λιτότητας».