Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη-Σόιμπλε το μεσημέρι της Τρίτης στο Βερολίνο μετέφερε ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Σαμοΐλη, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση ανάμεσα στους δύο άνδρες ήταν off the record με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μεταφέρει τίποτα από όσα ειπώθηκαν.

Ο Στέλιος Πέτσας ωστόσο μίλησε για το κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης λέγοντας

«Εμείς παρουσιάσαμε τη δική μας οπτική πως μπορεί η χώρα να σταθεί ξανά στα πόδια της με ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες, αποτελεσματικότερο κράτος και φυσικά μια πολύ προωθημένη ατζέντα μεταρρυθμίσεων που υιοθετεί το μεγαλύτερο πλέγμα των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο αλλά πηγαίνει πέρα από αυτό.»

Ο στενός συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε επίσης:

«Όπως έχουμε πει χρειαζόμαστε μια εθνική μεταρρυθμιστική ατζέντα η οποία δεν θα εξαντλείται στο μνημόνιο αλλά θα αγκαλιάζει θέματα όπως η Δικαιοσύνη, η παιδεία, όπως ο πρωτογενής τομέας για τα οποία έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Όλα αυτά τα αναπτύξαμε, το ζήτημα είναι ότι διαπιστώσαμε στη γερμανική πρωτεύουσα μια σοβαρή αντίφαση σε σχέση με το πώς βλέπει το πολιτικό σύστημα τη χώρα μας και το πώς την αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες».

Ο κος Πέτσας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του αναφέρθηκε στην καχυποψία που υπάρχει στη Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα. «Είναι τρεις φορές που έχουν κληθεί να συμφωνήσουν σε προγράμματα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας και δυστυχώς βρισκόμαστε ακόμα σε ένα στάδιο που δεν φαίνεται ορατή διέξοδος. Αυτό δημιουργεί μια καχυποψία και μια κόπωση» τόνισε.