Την ομαδική επίθεση της αντιπολίτευσης για δεκάδες ρουσφέτια προκάλεσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ίδρυση ευρωπαϊκών κομμάτων με τους εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης να καταγγέλουν πως στο νομοσχέδιο έχουν παρεισφρύσει δεκάδες άσχετες διατάξεις με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση "ημετέρων" και την ανάπτυξη του κομματικού στρατού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ στο δημόσιο.

"Κύριοι συνάδελφοι , σας ζητούν να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο που ρυθμίζει ζητήματα που αφορούν στην ΕΥΠ, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τους υποθηκοφύλακες, την ημερομηνία λήξης των γεωργικών φαρμάκων, τις απευθείας αναθέσεις για το μεταναστευτικό-προσφυγικό κ.α. Συζητάμε επι της αρχής για κάτι που δεν έχει αρχή μέση και τέλος. Η μόνη αρχή είναι η «ιερά αρχή» του ρουσφετιού. Εδώ υπάρχει πολιτική συνοχή που είναι τα κυβερνητικά ρουσφέτια. Βγαίνουν υποχρεώσεις σε πρόσωπα και αρχές» είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής της Ν.Δ Μάκης Βορίδης.

Ο εισηγητής της ΝΔ εξήγησε ειδικότερα πως με το άρθρο 25 η κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει τις δαπάνες για συμβάσεις καθαριότητας στους ΟΤΑ αν και σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συμβουλίου έχουν χαρακτηρίσει τις προσλήψεις ως αντισυνταγματικές. Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι εκτός όλων των άλλων το νομοσχέδιο απελευθερώνει τις μετατάξεις στην γενική γραμματεία Συντονισμού προκειμένου να στελεχωθεί το site της «καθημερινότητας» του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη.

«Η γγ Συντονισμού στελεχώθηκε με αποσπάσεις μόνιμων υπαλλήλων. Εκτός λοιπόν από αυτούς μπορούν να μετατάσσονται υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου γιατί ήδη έχουν αποσπαστεί 45 υπάλληλοι δηλαδή 20 παραπάνω από όσους προβλέπει το οργανόγραμμα» είπε ο κ Βορίδης για να συμπληρώσει για το νέο κυβερνητικό site «Είναι μια πλατφόρμα που οι πολίτες λένε τον καημό τους την κυβέρνηση. Υπάρχει κατηγοριοποίηση; Όχι. Ο καθένας μπαίνει και γράφει ότι θέλει.

Είναι ένα γραφείο διεκπεραιώσεως αιτημάτων αλλά επειδή δεν του φθάνουν οι μόνιμοι φέρνει διάταξη για να πάρει και αποσπασμένους» είπε. "Βασιλιάδες του θα" χαρακτήρισε τους υπουργούς ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος προσθέτοντας: «Εχετε μάθει να αερολογείτε και να μην δουλεύετε».