Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός προειδοποίησε σήμερα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει μείωση του αφορολόγητου. Η προειδοποίηση από τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος έρχεται την ώρα που οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και εταίρων βρίσκονται σε οριακό σημείο. 

Όπως είπε ο κ. Μανιός στον Αθήνα 9.84 «δεν πρόκειται να ψηφίσω μείωση του αφορολόγητου, εφόσον έρθει. Δεν είναι ότι έγινα επαναστάτης, αλλά τα 8.700 ευρώ ήταν διαχειρίσιμο νούμερο για την εφαρμογή μιας διαφορετικής κοινωνικής πολιτικής, σε σχέση με τους προηγούμενους».

Παράλληλα, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο βουλευτής Κυκλάδων υπογράμμιζε ότι το δίλημμα που τίθεται είναι εάν μπορεί να πάει ο ανασφάλιστος στο νοσοκομείο ή όχι!

«Δεν είναι μνημονιακό ή αντιμνημονιακό το να μπορεί ο ανασφάλιστος να πάει στο νοσοκομείο. Αν δεν μπορώ με τα μέτρα που μου επιβάλλουν να κάνω αυτή την επιλογή, τότε δεν τα υπογράφω. Η κυβέρνηση έχει ξοδέψει 200 εκατομμύρια για τους ανασφάλιστους, τα νοσοκομεία και τα φάρμακά τους.Δεν έχει νόημα να ψηφίσουμε μέτρα που θα χειροτερέψουν τη ζωή μας και πόσο μάλλον των φτωχών πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιός.