Την εκλογή του Frank Walter Steinmeier ως προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας καλωσόρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι θα εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο μια Γερμανία δημοκρατική και δικαιοκρατική, ενώ η προσωπικότητα και οι πεποιθήσεις του θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στο θεσμικό του ρόλο.

Όπως αναφέρει αναλυτικά, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, «Ως Ομοσπονδιακός Πρόεδρος ο Frank Walter Steinmeier θα εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο μια Γερμανία δημοκρατική και δικαιοκρατική, μια Γερμανία που έχει συνείδηση της Ιστορίας, μια Γερμανία ευρωπαϊκή που κατανοεί τη σημασία της κοινοτικής αλληλεγγύης και την ανάγκη σεβασμού της θεσμικής ισοτιμίας των κρατών - μελών.

Μια Γερμανία που έχει πλήρη αίσθηση των διεθνών συσχετισμών και του ουσιαστικού περιεχομένου που πρέπει να αποκτήσει η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας. Η εμπειρία μου από τη συνύπαρξή μας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με κάνει βέβαιο ότι η προσωπικότητα και οι πεποιθήσεις του θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στο θεσμικό του ρόλο.

Καλή επιτυχία για τη χώρα του και την Ευρώπη».