Απρόσμενη εξέλιξη υπήρξε απόψε το βράδυ στη Βουλή με τον Υπουργό Οικονομικών να ακυρώνει την προγραμματισμένη για αύριο το πρωί εμφάνισή του στη Βουλή όπου μεταξύ άλλων θα απαντούσε και στην επίκαιρη ερώτηση του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Παρίσι και τη συνάντηση με τα στελέχη της τράπεζας Ρότσιλντ.

Το τοπίο γύρω από το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο θολό δεδομένου ότι στη μία το μεσημέρι οι έξι βουλευτές που είχαν καταθέσει επίκαιρες ερωτήσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώθηκαν ότι ο κ. Τσακαλώτος θα παραστεί κανονικά και οι ερωτήσεις του θα συζητούνταν. Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο και συγκεκριμένα λίγο μετά τις έξι το απόγευμα οι βουλευτές ενημερώθηκαν ξανά ότι η συζήτηση των ερωτήσεών τους ακυρώνεται καθώς ο κ. Τσακαλώτος δεν θα μεταβεί στη Βουλή, χωρίς μάλιστα να τους δοθεί εξήγηση για τους λόγους ακύρωσης της συζήτησης.

Η ακύρωση της εμφάνισης Τσακαλώτου εντείνει τη φημολογία για πιθανή εσπευσμένη αυριανή συνάντηση με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. Όπως και να 'χει η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη στενοί συνεργάτες του οποίοι είπαν μιλώντας στα parapolitika.gr ότι ο λόγος της ακύρωσης της εμφάνισης Τσακαλώτου στη Βουλή οφείλεται αποκλειστικά στην ερώτηση για τη Ρότσιλντ και στα στοιχεία που θα μπορούσαν να προκύψουν για το ταξίδι του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές ο κ. Γεωργιάδης θα βρίσκεται κανονικά αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη προς τον Πρωθυπουργό, ενω αμέσως μετά σκοπεύει να διαμαρτυρηθεί εντονότατα για τα μπρος πίσω του κ. Τσακαλώτου και την ακύρωση της συζήτησης της ερώτησής του.