Ένας από τους βασικούς λόγους που η Νέα Δημοκρατία έχασε τις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν το γεγονός ότι οι νέοι σε ηλικία ψηφοφόροι επέλεξαν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το συγκεκριμένο πρόβλημα η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα κινήσεις ανάδειξης των «γαλάζιων» νεολαίων στη πρώτη γραμμή της ΝΔ, ώστε να απευθυνθεί εκ νέου με καλύτερους όρους στην κομβική, για κάθε εκλογικό αποτέλεσμα, κατηγορία ψηφοφόρων που δεν είναι άλλη από τους νέους.

Νέα πρόσωπα, καταρτισμένα, με διάθεση να προσφέρουν τις νέες ιδέες τους στο πλαίσιο της κομματικής ανανέωσης μπαίνουν στις λίστες των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη και εξετάζονται προσεκτικά όλα τα βιογραφικά.

Στην κατεύθυνση αυτή και παράλληλα με το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, μέσα από το οποίο αναδείχθηκαν 15 άφθαρτα πρόσωπα από την αγορά, για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ (θα ακολουθήσουν και άλλα) στην Πειραιώς μελετούν και ονόματα στελεχών προερχόμενα από την «γαλάζια» νεολαία.

Σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές, τους πολιτευτές αλλά και τα παλαιότερα στελέχη που επιστρέφουν στη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ήδη προεκλογικό αγώνα, έντονο είναι το ενδιαφέρον κορυφαίων πρώην στελεχών της ΟΝΝΕΔ που διαχρονικά αποτελεί το «φυτώριο» των νέων στελεχών της.