Η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα –μέσα στο Φεβρουάριο- καθώς η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων της δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης.

Τόνισε πως η δανειοδότηση χωρίς αντίκρισμα των τραπεζών στοίχησε στον ελληνικό λαό τα πάθη που πληρώνει μέχρι σήμερα.

Ερωτηθείς για τα σενάρια που τοποθετούν το κλείσιμο της αξιολόγησης τον Ιούνιο απάντησε ότι τα σενάρια αυτά προωθούν συγκεκριμένοι κύκλοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό που θέλουν την διάλυση της ΕΕ ή να οδηγηθεί η Ένωση σε μια άλλη λογική.

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Νίκου Ξυδάκη για την δραχμή είπε πως δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να μην συζητάει τα πάντα όλες τις στιγμές. Σημείωσε πως όποιος συμμετέχει σε τέτοια συζήτηση δεν σημαίνει ότι τάσσεται απαραίτητα υπέρ κάποιου νομίσματος.

Ο Χρήστος Σπίρτζης κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Νίκου Ξυδάκη για την δραχμή είπε πως δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να μην συζητάει τα πάντα όλες τις στιγμές.

Σημείωσε δε πως όποιος συμμετέχει σε τέτοια συζήτηση δεν σημαίνει ότι τάσσεται απαραίτητα υπέρ κάποιου νομίσματος.

Ερωτηθείς αν έχει νόημα να συζητηθεί το θέμα της εξόδου της χώρας από το ευρώ ο υπουργός απάντησε 

"Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα πει να μην εξετάζονται και να μην συζητιούνται τα πάντα όλες τις στιγμές. Πείτε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην οικονομία της χώρας δεν θα ήταν απολύτως λογικό σε διάφορα φόρουμ ή πολλοί άνθρωποι να συζητούν για διάφορα σενάρια γύρω από την οικονομική πολιτική της χώρας;"

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι τα φόρουμ είναι κάτι διαφορετικό, ότι η δεδομένη κατάσταση είναι γνωστή και είναι διαφορετικό να μιλάμε για κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Σπίρτζης απάντησε: "Τα κυβερνητικά στελέχη είναι και στελέχη πολιτικά, είναι και στελέχη της κοινωνίας και ειδικά τα στελέχη της κυβέρνησης και της πολιτικής πρέπει να συζητούν όλα τα σενάρια κάθε στιγμή. Στην Γερμανία δεν γίνεται αυτό, δεν εξετάζουν όλα αυτά τα χρόνια πόσο τους συμφέρει να μετέχουν στο ευρώ ή τους συμφέρει να έχουν μάρκο; Δεν υπάρχουν φόρουμ διάλογου, δεν έχουν ανθρώπους, επιτροπες και ομάδες που επεξεργάζονται τέτοια σενάρια, τι συμφέρει την χώρα τους ή την Ευρώπη και πως θα αντιμετωπίσουν διάφορα ζητηματα;

Πιστεύω ότι μόνο σε κοινωνίες που είναι εφησυχασμένες και δεν έχουν ούτε στόχο, ούτε όραμα δεν θα γίνονται τέτοιου είδους συζητήσεις.

Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να γίνονται τέτοιες συζητήσεις και δεν πρέπει αυτές οι συζητήσεις να διαστρεβλώνονται. Δηλαδή αν κάποιος πολιτικός συμμετέχει σε μια τέτοια συζήτηση δεν σημαίνει ότι είναι υπέρ του να πάμε στην δραχμή, να μείνουμε στο ευρώ ή να έχουμε δολάριο. Η γνώμη μου είναι ότι η πολιτική που υπηρετούμε είναι η χώρα να μείνει στην ευρωζώνη, να έχει ευρώ, το έχουμε πει από τις εποχές του δημοψηφίσματος και τότε δεν μας πίστευε κανείς, μας έλεγε ότι υπηρετούμε ένα σχέδιο για το Grexit, για να πάμε στην δραχμή. Όλοι αυτοί διαψευστήκαν και ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάποιοι επανέρχονται. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα!"